Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кольорове оформлення технічного обладнання з урахуванням кольорів техніки безпеки



Щоб уникнути шкідливого впливу виробничого фактору працюючих використовують сигна-льні кольори.

Сигнальні кольори - спеціальний набір кольорів фарбування поверхонь конструкції і елемен-тів лабораторного устаткування, які можуть служити джерелом небезпеки, поверхонь захисних пристроїв, а також пожежної техніки. Відповідно до міждержавного стандарту ГОСТ 12.026-76 ССБТ «Цвета сигнальные, знаки безопасности»:

1. Червоний - заборона, безпосередня небезпека, засіб пожежегасіння,

2. Жовтий - попередження: можлива небезпека,

3. Зелений - безпека,

4. Синій - вказівка, інформація.

Для зниження рівня травматизму і підвищення культури праці будівельно - монтажне осна­щення та устаткування фарбують у жовтий колір у цей же колір фарбують і посудини, що містять небезпечні та шкідливі речовини.

У зелений колір фарбують сигнальні лампи нормального режиму роботи обладнання.

У червоний колір - поверхні корпусів і кожухів, що огороджують рухомі частини машин і механізмів, двері шаф струмопровідних елементів, трубопроводи гарячої води, електромашини, за-бороняючи лампи «тревога» тощо.

У синій колір - вказівні знаки місць приєднання заземлювачів.



Попереднє фарбування у вигляді суцільних смуг наносять на обладнання що обертається, а також на негабаритні вантажі. Колір одягу для осіб, які працюють в небезпечній зоні має різко контрастувати з фоном місцевості.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 969 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...