Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мікропроцесорна система управління ліфтом



Системи управління ліфтами виконуються із застосуванням релейно-контактної апаратури, безконтактної логіки і мікропроцесорної техніки. Перші два рішення в даний час практично не реалізуються, тому розглянемо побудову мікропроцесорної системи управління на прикладі ліфта фірми «Оtis».

Система управління на базі контроллера МСS 220 (МСS 300) з управляючою платою LСВ-П виконана по модульній схемі (мал. 4.128) і включає наступні підсистеми: ОСSS-операційного управління, МСSS - контролю руху, ОBSS - управління основним приводом і гальмом DCSS— управління приводом дверей.

Модулі забезпечують виконання системою управління певних функцій. Логічна платня LСВ-П спроектована для СУ ліфтами в будівлях великої поверховості (до 32 поверхів) і типів приводу з максимальною швидкістю до 1.75 м/с Система МСS - LСВ-П може застосовуватися в сімплексному (один блок), дуплексному (два блоки) і тріплексному (три блоки) виконаннях.

Підсистеми ОCSS і МСSS об'єднані платнею LСВ-П, яка має два незалежні канали дистанційної послідовної лінії RSL передачі даних. Основу плати складають: процесор Intel-8088 з тактовою частотою 8 Мгц "EPRОМ 128 Кбайт ЕЕРROM 8 Кбайт RАМ З Кбайт з живленням від батареї напругою 3 В; пристрій послідовного введення і висновку(частота 6 Мгц); 13-сегментний індикатор.

Рис.1.3

Модулі мікропроцесорної СУ сполучені один з одним послідовними лsнsями передачі даних. Кнопки наказів, викликів, сигнальні лампи, показчики напряму руху, індикатори поверховості і додаткові ключі і підключаються до видалених станцій, розташованих на зупинних майданчиках і в кабіні.

Зв'язок між контролером і видаленими станціями здійснюється по послідовній лінії передачі даних. Така конфігурація системи забезпечує просту установку, виявлення, заміну несправних компонентів, а також захист від доступу в систему сторонніх. Вся системна інформація і сигнали системи можуть стати доступними тільки після підключення блоку обслуговування.

Рис.1.4

Роботу ліфтів в групі забезпечує спеціальний блок SOM здійснюючий зв'язок між єдиною на два ліфти віткою визиваючи постів взаємопов’язаними підсистемами OCSS ліфтів.

На рис. 1.4 представлена схема розміщення пристроїв контролю ліфта. Основна плата управління встановлена в шафі контролера. Послідовна лінія передачі даних (RSL) підрозділяється на канали кабіни і шахти. Канал кабіни, до якого підключена клемна коробка кабіни, є підвісний кабель. На рис. 1.4 прийняті наступні позначення:

7 – шафа контролера, 2 – позиційний індикатор, 3 – поверхові кнопки, 4 – датчик положення.

На рис. 1.5а представлена схема розміщення датчиків в кабіні (1LV, 2LV – датчики точної зупинки; IPU, IPD – датчики уповільнення при русі відповідно вгору і вниз; 1LS,2LS – кінцеві датчики), а на рис. 1.5б – магнітних шунтів в шахті ліфта.

Рис.1.5

Датчики положення, дверні контакти і двигун електроприводу дверей підключаються до дискретних входів плати LCB-П через підвісний кабель. Блок обслуговування ST (Service Tool) використовується при монтажі і обслуговуванні для програмних областей управляючої плати.

До спеціальних модулів контролера МСS 22О поступають наступні сигнали:

- від датчиків положення:

- дверної зони,

- уповільнення при русі вгору /вниз),

- режиму дотягування кабіни до рівня (рельовлінга) вгору(вниз);

- від ланцюга безпеки:

- режиму інспекції,

- контролю ланпюга безпеки,

- контролю дверей шахти,

- контролю кабіни, руху вгору(вниз) в режимі інспекції (управління з даху кабіни за допомогою консолі);

- до інтерфейсу:

- «Вгору»,

- «Вниз»,

- двері відкриті(закриті),

- малої швидкості,

- великої швидкості,

- заборони на відкриття дверей.

До складу системи управління входять постійні модулі і модулі, встановлювані за замовленням.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 412 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...