Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система автоматичного управління конвеерами фірми "МЕКО" (Англія)



Це обладнання дає можливість управляти системою, що складається з 12 конвеєрів (загальна довжина конвеєрної лінії до 6,4 км), з одного центрального пункту.

Система дозволяє дистанційно вмикати і зупиняти конвеєри. Вона забезпечує подачу попереджувального сигналу перед включенням того або іншого конвеєра, забезпечена пристроєм для аварійної зупинки всіх конвеєрів відразу або оснащена двома паралельними системами зв'язку, що забезпечують у разі небезпеки або аварії швидкий контакг з відповідним персоналом. Управління може проводиться і незалежно від встановленого місцевим управлінням режиму чергування пуску конвеєрів.

Сигнали несправності і попередження поступають в центральний пункт, навіть коли конвеєр працює на місцевому керуванні.

В пульт управління і сигналізації поступає наступна інформація; який рід управління вибраний в даний час — місцевий або автоматичний; працює конвеєр або стоїть; по якій причині зупинився конвеєр; підвищення температури, буксування, обрив, зісковзування або зайнятгя стрічки; відмова конвеєрного замикача; аварійне відключення конвеєра обслуговуючим персоналом; попереджувальна сигналізація про підвищення температури, буксування або зісковзування стрічки.

Надходження інформації про зупинку конвеєра або виникнення аварійної ситуації супроводиться світловою і звуковою сигналізацією.

Обладнання складається з центрального пункту дистанційного управління і релейних блоків по одному на кожний конвеєр.

Всі релейні блоки взаємозблоковані і сполучені з пультом управління багатожильними кабелями, причому значно скоротилася кількість необхідних кабельних жил в порівнянні з іншими моделями.

Оператор програмує необхідні конвеєри за допомогою дозволяючих вмикачів, а також включає або вимикає окремі конвеєри.

Включення кнопкового перемикача першого конвеєра викликає на деякий час дію гудка цього конвеєра, Після закінчення цього часу перший конвеєр приходить в дію і, досягнувши робочої швидкості, замикає по блокуванню схему управління другого конвеєра, який при умові, що його сигнал дозволу позитивний, в свою чергу вступає в дію шсля попереднього звукового сигналу.

Цей процес повторюється автоматично до включення в роботу всієї системи конвеєрів.

Зелений світловий сигнал означає справність конвеєрів. Несправність означається жовтим сигналом попередження або червоним зупинки, що супроводять ся звуковим сигналом. Останній може бути включений диспетчером або оператором.

Спеціальні вимикачі дають оператору можливість визначити, який саме конвеєр викликав аварійний сигнал.

Крім центрального пульта управління, в системі автоматизації є місцеві блоки дистанційного управління.

Місцевий блок має ряд сигнальних і керуючих апаратів. Так аварія сигналізується світловим сигналом і гудком (останній може бути вимкнений), Спеціальні вимикачі дають можливість аварійному персоналу визначити, якої 3 датчиків автоматизації і контролю конвеєра викликав даний сигнал.

Блок забезпечений також пристроєм для посилки звукового попереджувального сигналу про майбутнє вимкнення конвеєра. Запам'ятовуючий пристрій забезпечує аварійну сигналізацію навіть при короткочасних несправностях. Ця пам'ять може бути вимкнена. У кожному блоці є вбудований пристрій для перевірки справності роботи апаратів.

У системі є викликаючий зв'язок по всій довжині конвеєрної лінії. Для повної безпеки зв'язок забезпечується ручною сигналізацією і телефоном зі звуковим сигналом, Обладнання має вбудовані випробувальні пристрої. Запам'ятовуючий пристрій забезпечує сигналізацію тимчасових або короткострокових аварій. Технологія обслуговування доступна електромонтеру. Конструкція пристроїв вимагає мінімального відходу.

Пристрій для управління конвеєрними лініями і контролю їх дії фірми "Контробелт" (Франція).

Основна мета пристрою спостереження за конвеєрними лініями і телеуправління ними з центрального пульта управління.

Однією з особливостей пристрою є те, що інформація передається за допомогою системи несучих струмів, для яких використовуються існуючі лінії енергетичного або телефонного зв'язку.

Система обладнана датчиками. Центральний пункт управління забезпечений телефонною безбатарейною мережею "Генефон" і пов'язаний з гучномовцями, У системі є оптична і акустична сигналізація; мнемонічне зображення лінії конвеєрів дозволяє стежити за станом її різних частин.

У системі забезпечений зручний перехід на "ручне управління" і виклик обслуговуючого персоналу за допомогою гудків і гучномовців.

Пристрій, що здійснює автоматичне телеуправління декількома лініями конвеєрів і великими лініями стрічкових транспортерів, що застосовуються на дільницях для откатки, складається з нормалізованих частин, що виконують одну або декілька функцій.

Головна перевага пристрою полягає в тому, що на основі певного комплекту нормалізованих елементів можна видозмінювати його склад в залежності від зміни дільниці, не звертаючись до допомоги висококваліфікованих фахівців.

Сигналізація при прослизанні стрічки конвеєра, покажчики перевантаження і т. п, не передбачені, але легко встановлюються у всіх існуючих моделях системи.

Поблизу кожного пускача, приводу або всередині цих пускачів встановлені передавачі сигналізації і приймачі телеуправління, а також апаратура живлення.

Один гудок, шахтний генефон або гучномовець також передбачені біля приводу.

Комплект «Контробелт» складається з різних постійних і змінних вузлів, розподілених таким чином: поблизу кожного приводу; вздовж конвеєрів; у диспетчера.

В диспетчерської контролю і телеуправління знаходиться пульт, на якому встановлена синоптична таблиця, що складається із знімних планок.

На таблиці зосереджені всі деталі, необхідні для спостереження і телеуправління: світлові покажчики, світлові стрілки, нажимні і ударні кнопки. Оскільки планки знімні, то синоптичну таблицю зручно видозмінити по мірі зміни обладнання. Один гучномовець постійно включений паралельно з генефоном в лінію, пов'язану з обслуговуючим персоналом, таким чином, передача здійснюється за бажанням генефоном або гучномовцем, Коли включається генефон, вимикається гучномовець. Передавачі, приймачі і живильні пристрої виконані на друкарських схемах з штепсельним з'єднанням елементів, їх число і розподіл можуть змінюватися в залежності від потреб експлуатації, Група затисків для зв'язку дозволяє при бажанні направляти всю або частина інформації на поверхню, наприклад для реєстрації. Може бути передбачений телеіндикатор рівня ізоляції мереж, один або декілька гальванометрів вказують цей рівень.

Для передачі інформації використовуються прості передавачі, які працюють на частоті 15, 150 кгц. або шестиполосні передавачі.

Взаємне блокування конвеєрів проводиться прямим проводом (одного з жил телефонного зв'язку), що йде від одного приводу до вищестоящого, або шляхом ущільнення лінії несучими струмами.

Припинення взаємного блокування здійсщоється з пульта управління за допомогою єдиної кнопки реверсуючого вимикача, Про це сигналізують світлові покажчики на пульті, і, якщо це нео бхідно, на пускачах, розташованих у приводів.

При будь-якій аварії на пульті передається акустичний сигнал або загоряється лампа, повідомляючи про виникнення аварії і її причину, наприклад: перевантаження, ковзання стрічки, відсутність напруги пускача, екстрена зупинка.

Акустична сигналізація може бути вимкнена диспетчером при виконанні маневру "квитація" Якщо працювала блимаюча лампа, "квитація" викликає перехід на постійне 1ї свічення до усунення аварії.

Квитіровані на час аварії сигнали можуть бути за бажанням відновлені.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 384 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...