Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні закони хімії. Атомно-молекулярне навчання



Ви вже знаєте, що перші спроби пояснити пристрій навколишні нас матеріального світу носили чисто філософський характер. Ще давньогрецькі філософи Левкипп і Демокрит (V-IV вв. до н.е.) затверджували, що всі речовини складаються із дрібних часток - атомів, які перебувають у постійному й безперервному русі; атоми розділені порожнім простором. По поданню цих мислителів, речовини відрізняються друг від друга числом і розташуванням утворюючих їхніх атомів. Всі зміни, що відбуваються у світі, вони пояснювали сполукою й роз'єднанням атомів, припускаючи, що в атомів існує внутрішнє джерело руху й вони самі здатні взаємодіяти один з одним.

Навчання давньогрецьких філософів про атоми виглядає дивно сучасно, і нам воно цілком зрозуміло. Але в той час жодне з його положень не було доведено. І атомістика залишалася просто здогадом, сміливим припущенням, філософською концепцією, не підкріпленою практикою. Це привело до того, що один з геніальних здогадів людського розуму поступово була віддана забуттю.

Про навчання атомистов не згадували майже 20 століть. І лише в першій половині XVII в. вчення про атоми знову відроджується завдяки роботам французького філософа Пьера Гассенди (1592-1655). Він затверджував, що різні види





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 311 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...