Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновки. У наш час здебільшого логістику сприймають як другорядний, за­безпечувальний функціонал, зосереджуючись на операційній логістичній діяльності –



У наш час здебільшого логістику сприймають як другорядний, за­безпечувальний функціонал, зосереджуючись на операційній логістичній діяльності – транспортуванні вантажів, складуванні, переробці вантажів, митницькому оформленні імпорту-експорту тощо.

Проте досвід промислово розвинених держав і провідних компаній доводить, що логістиці належить стратегічно важлива роль у сучасному бізнесі. Під логістикою розуміють ефективне управління матеріальними та супутніми (інформаційними, фінансовими) потоками з метою досяг­нення корпоративних цілей в організації бізнесу при оптимальних витра­тах усіх ресурсів. У новітній час у провідних фірмах традиційні функції логістики – транспортування, управління запасами, закупівлями та замов­леннями, складування, переробка вантажів – інтегрувались на базі загальної інформаційно-комп’ютерної платформи, утворивши стратегічну інноваційну систему. Упровадження методів оптимізації логістичних ре­сурсів і відповідних сучасних технологій у практику бізнесу дозволяє фір­мам значно скоротити товарні запаси, прискорити обіговість капіталу, знизити собівартість продукції й операційні витрати, забезпечити найпов­ніше задоволення споживачів якісним логістичним сервісом.

Головне завдання логіста – пошук оптимального варіанта прийнят­тя рішень з управління матеріальними потоками та пов’язаними з цим інформацією та фінансами.

Доцільно нагадати, що наданий конспект лекцій не претендує на повноту висвітлення проблем логістики. Автори зробили спробу в яко­мога більш наочній формі презентувати основи логістики з метою полег­шення процесу вивчення логістики та прискорення опанування навич­ками прийняття оптимальних рішень для студентів економічних спеціаль­ностей і для всіх, хто цікавиться логістикою.


Рекомендована література





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 327 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...