Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Словник. "Американський шлях" розвитку сільського господарства – форма розвитку сільського господарства на півночі США



"Американський шлях" розвитку сільського господарства – форма розвитку сільського господарства на півночі США, яка полягала
у відсутності феодальних пережитків і заснуванні фермерських господарств з вільнонайманою робочою силою.

Індустріалізація – процес створення великого машинного виробництва у всіх галузях народного господарства, у першу чергу, у промисловості.

Промисловий переворот – це перехід від ручного, ремісничо-мануфактурного до великого машинного фабрично-заводського виробництва.

Плантаційне рабство – форма організації сільського господарства на півдні США з використанням праці рабів (здебільшого африканців).

"Прусський шлях" розвитку сільського господарства –форма розвитку сільського господарства у Німеччині, яка полягала у збереженні феодальних пережитків.

Урбанізація – історичний процес зосередження промисловості і населення у містах.

Фабрика – форма організації великого виробництва, заснована на застосуванні машин і складної кооперації праці в умовах по вузлової спеціалізації часткових робітників.

Фритредерство – економічна політика промислової буржуазії, яка полягала у вимозі свободи торгівлі та невтручання держави у підприємницьку діяльність.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 1833 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...