Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Словник. Торговий капітал – відокремлена частина промислового капіталу, що застосовується у сфері обігу (торгових операцій) і обслуговує процес реалізації товарів



Торговий капітал – відокремлена частина промислового капіталу, що застосовується у сфері обігу (торгових операцій) і обслуговує процес реалізації товарів.

Лихварський капітал – капітал, що надавався в позику дрібним виробникам, рабовласникам та феодалам і приносив відсотки; становив надбавку над первісною авансованою величиною, що виступала у вигляді позики грошей або засобів виробництва, які мають бути повернені з відсотком.

Поліс – місто-держава, міська громада, особлива форма соціально-економічної та політичної організації суспільства, мешканці якої були рівноправними членами міської землеробської громади, є характерною для Стародавньої Греції та Стародавнього Риму.

Колонат – форма виробничих відносин між колонами і землевласниками в Римській імперії, Візантії за часів раннього середньовіччя, при якій землевласник передавав в утримання орендаторові земельну ділянку, іноді з інвентарем і посівним матеріалом.

Латифундія – назва великих земельних володінь, маєтків у деяких країнах; ділянки, що спеціалізувалися в експортній області сільського господарства: вирощуванні зернових, виробництві оливкового масла і виноробстві.

Натуральне господарство – господарство, що задовольняє свої потреби виключно за рахунок власного виробництва.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 734 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...