Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз заходів управління ризиком в економіці



На підприємстві аналіз заходів щодо управління ризиком спрямований на досягнення основної мети його діяльності – забезпечення розвитку. Управління ризиком, як складний системний процес, складається з декількох взаємозалежних етапів. На першому етапі в процесі управління ризиком використовують систему показників або «набір інструментів», які спрямовані на зниження ризику або формують підходи щодо запобігання появи ризику. В цьому аспекті важливо не констатувати появу ризику, а його діагностувати. Це дозволить встановлювати причинно-наслідкові зв’язки виникнення і розвитку ризику на підприємствах. Після здійснення діагностики ризику на другому етапі запропоновані заходи аналізують в ході роботи, щоб оцінити переваги різних стратегій.

Наступними діями є аналіз заходів та вибір найбільш ефективних з них. При цьому здійснюють роботу, пов’язану із залученням спеціалістів, з наступним обговоренням отриманих результатів.

На наступному етапі розробляється система дій щодо впровадження стратегії управління ризиком. Цей етап передбачає розробку конкретних заходів і підходів управління ризиком у конкретних умовах господарювання підприємства.

На останньому етапі впроваджують стратегію і здійснюють її моніторинг.

Таким чином, аналіз заходів управління ризиком являє собою систему дій, яка спрямована на зниження його рівня або його знежкодження і досягнення соновної мети діяльності підприємства – забезпечення його розвитку.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 382 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...