Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Послідовність виконання аналізу



Аналіз випусків виконують в наступній послідовності:

1 Передусім розглядають найближчі до міста поверхневі джерела, їх гідрологічні характеристики і якість води в них.

2 Порівнюють витрату стічних вод з середньомісячною витратою розрахункової забезпеченості кожного об’єкта випуску.

3 Визначають розрахунковий створ випуску залежно від категорії водокористування річки, яка розглядається згідно з додатком Г.

Для господарсько-питного водокористування (ГП) на плані (рис. 1.1) зазначають місце водозабору для населеного пункту, що розташований першим по течії річки від міста, яке задано.

Тоді розрахунковий створ у цьому випадку буде на 1 км вище по течії від зазначеного водозабору.

Для культурно-побутового водокористування (КП) розрахунковий створ буде розташовано на відстані 1 км вище по течії від верхньої межі населеного пункту, розташованого першим по течії річки від заданого міста.

Для рибогосподарського водокористування (ЦР, Р) розрахунковий створ буде розташовано на відстані 0,5 км від випуску стічних вод.

Відстань до розрахункових створів для подальших розрахунків визначають за масштабом плану-схеми річкового басейну (див. рис 1.1).

4 Порівнюють якість води в кожному об’єкті випуску.

5 Порівнюють можливий ступінь очищення стічних вод під час випуску їх у об’єкти різної категорії водокористування, як наслідок неоднакової вартості очищення.

6 Під час обрання випуску враховують відстань, на якій він знаходиться від заданого міста, з метою зменшення витрати на транспортування стічних вод.

Після аналізу випусків обирають дві річки, що надають найбільші можливості для скиду стічних вод.

Подальші розрахунки виконуються для обох варіантів з метою порівняння санітарних умов та вибору оптимального варіанта.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 326 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...