Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновки. Із таблиць та балансових схем видно, що використання на промислових підприємствах прямоточних систем водопостачання приводить до виникнення значних



Із таблиць та балансових схем видно, що використання на промислових підприємствах прямоточних систем водопостачання приводить до виникнення значних водовідборів, що потребують при використанні в якості джерела водопостачання річки І-1 багаторічного регулювання річкового стоку, а на перспективу необхідно передбачати територіальне перекидання частини стоку річки ІІ-1, що становить 7 м3/с. Для використання в якості джерела водопостачання річки ІІ-1 необхідні сезонне регулювання річкового стоку та перекидання стоку ріки ІІ-1, так як місто розташоване на березі ріки І-1. Регулювання стоку, тобто утворення водосховищ, призводить до виникнення матеріальних витрат та змін екологічної ситуації в районі будівництва, а саме – затоплення земель, підтоплення навколишньої території, зміни якості води тощо.

Якщо використовувати на промислових підприємствах оборотні системи водопостачання, витрати води, яку забирають з річки, зменшуються і виникає необхідність тільки багаторічного регулювання стоку річки І-1 без територіального перекидання стоку, або сезонного регулювання стоку річки ІІ-1. Таким чином, для раціонального використання водних ресурсів передбачаємо оборотну систему водопостачання на підприємствах, що надає можливість відмовитись від територіального перекидання стоку річки, достатньо тільки регулювання стоку річки І-1. Тобто за кількісною характеристикою обираємо річку І-1.

Питання для самоперевірки

1 Що є об’єктивним показником природної забезпеченості території водними ресурсами?

2 Для чого складають водогосподарські баланси?

3 Що таке водогосподарський баланс?

4 Які види водогосподарських балансів існують?

5 Що таке регулювання річкового стоку за часом і для чого його впроваджують?

6 Як здійснюють територіальний перерозподіл стоку і навіщо?

7 Позитивні сторони та негативні наслідки будівництва водосховищ?





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 330 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...