Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Експериментальна частина. Порядок виконання роботи



Порядок виконання роботи

1. До розчину сульфату мангану (II) поступово додайте розчин гідроксиду натрію. Випробуйте відношення осаду, що утворився до дії:

а) кислоти,

б) надлишку гідроксиду натрію,

в) кисню повітря.

2. Для прискорення окислення на повітрі частину осаду вилийте на фільтрувальний папір. Спостерігайте 2-3 хвилини. Зробіть висновок про кислотно-основні і відновні властивості гідроксиду мангану (II).

3. Виміряйте і поясніть значення рН водного розчину сульфату мангану (II).

4. Додайте до розчину сульфату мангану надлишок гідроксиду натрію та бромну воду (витяжна шафа!). Визначте роль мангану (II) у цьому перетворенні.

5. Вивчіть взаємодію оксиду мангану(IV) з хлоридною кислотою (витяжна шафа!). Для ідентифікації газу, що утворився, до отвору пробірки піднесіть папірець, змочений розчином KI.

6. Нагрійте в полум’ї газового пальника суміш, що складається з оксиду мангану (IV), нітрату калію i гідроксиду калію до зміни кольору. Після охолодження додайте води.

7. Прожарте невелику кількість кристалів перманганату калію. Для ідентифікації газу, що утворюється при цьому, до отвору пробірки піднесіть дерев’яну скіпку, що ледь жевріє. Після припинення потріскування твердий залишок всипте в розчин гідроксиду натрію. Потім додайте хлорної води (витяжна шафа!). Поясніть зміни, що спостерігаються в ході дослідження.

8. До розчину перманганату калію додайте:

а) сульфіт натрію,

б) розведену сульфатну кислоту, потім сульфіт натрію,

в) розчин гідроксиду калію, потім сульфіт натрію,

г) розведену сульфатну кислоту, потім сульфат феруму(II),

д) розведену сульфатну кислоту, потім йодид калію,

е) розведену сульфатну кислоту, потім пероксид гідрогену.

Поясніть перетворення, що відбуваються.






Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 292 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...