Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 10. Організація юридичної відповідальності. праці — внутрішнього трудового розпорядку, який регулюється як на рівні держави, так і на рівні суб'єктів господарювання



праці — внутрішнього трудового розпорядку, який регулюється як на рівні держави, так і на рівні суб'єктів господарювання.

Державний рівень регулювання представлений Кодексом законів про працю, Типовими правилами внутрішнього трудового розпорядку, законодавчими документами, які регулюють правовий статус окремих категорій працівників, зокрема, державних службовців.

Типовими правилами внутрішнього трудового розпорядку визначаються: порядок і умови прийняття на роботу та звільнення; норми та використання робочого часу; види заохочень за сумлінну працю та порядок їх застосування; засоби впливу за порушення трудової дисципліни та порядок їх оскарження.

Внутрішній трудовий розпорядок на конкретному підприємстві визначається Правилами внутрішнього трудового розпорядку, які затверджуються трудовими колективами за поданням роботодавця та профспілкового комітету. Даний документ конкретизує або доповнює сформульовані трудовим законодавством загальні обов'язки працівників і роботодавців в умовах конкретного суб'єкта господарювання.

Правилами внутрішнього трудового розпорядку визначаються трудові обов'язки працівника, які можна поділити на дві групи:

■=> обов'язки щодо виконання трудових функцій (виконувати роботу, обумовлену трудовим договором; продуктивно використовувати робочий час; своєчасно та точно виконувати розпорядження роботодавця та ін.);

■=> обов'язки щодо дотримання правил поведінки, які забезпечують нормальний трудовий процес (додержуватися режиму роботи, правил охорони праці, техніки безпеки, гігієни праці, виробничої санітарії, бережно ставитися до майна власника).


Поняття дисциплінарної

Для забезпечення внутрішнього трудового розпорядку підприємства, а також виховання у порушників трудової





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 216 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...