Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Юридична відповідальність




Позитивна Гпеоспективнаї


Негативна(оетооспективнаї


ТУ І Матеріальна ТУ І Кримінальна

7~) І Дисциплінарна І ]Г) | Цивільно-правова

И) | Адміністративна ] Рис. 10.1. Форми та види юридичної відповідальності

Притягнення до негативної юридичної відповідальності (надалі — юридичної відповідальності) передбачає дотримання ряду принципів:

■=> наявність діяння, яке передбачає юридичну відповідальність;

О законність, доцільність, невідворотність і об'єктивність притягнення до юридичної відповідальності;

■=> гуманність і своєчасність юридичної відповідальності.


Юридична відповідальність бухгалтера

У ринкових умовах господарювання значно підвищуються роль і самостійність представників бухгалтерської професії одночасно із суттєвим зростанням їх відповідальності. Коло обов'язків і прав бухгалтера, його відповідальність за виконану роботу визначається місцем та значенням бухгалтера в структурі управління будь-якого суб'єкта господарювання. Одна справа - бухгалтер-рахівник, від якого нічого фактично не залежить, інша - головний бухгалтер - друга особа в організаційній структурі управління підприємством, помилка якого може звести нанівець всі досягнення колективу працівників підприємства. Саме від кваліфікації і здатності бухгалтера швидко реагувати на зміни законодавства залежить фінансовий стан підприємства.

Питання юридичної відповідальності бухгалтера набуває особливого значення в умовах підвищення ролі бухгалтера у забезпеченні інформаційних потреб користувачів бухгалтерської інформації. Крім того, традиційною є думка, що учасниками будь-якого порушення, виявленого перевіряючими органами, є керівник і головний бухгалтер.






Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 201 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...