Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Часто під час лікування хворих антибіотиками бактерії стають антибіотикорезистентними. За яких умов у бактерій не розвивається резистентність до дії антибіотиків?



А. Якщо змінюється проникність клітинних мембран.

В. Якщо антибіотик взаємодіє з мішенню і пригнічує її функції.

С. Якщо блокуються неспецифічні мішені.

D. Якщо синтезуються ферменти типу гідролаз.

Е. Якщо змінюється структура мішені.

Під час бактеріологічного дослідження гною з після-операційної рани бактеріолог виділив збудника, який через 7-10 днів у анаеробних умовах на цукрово-кров’яному агарі утворив блискучі колонії чорного кольору S-форми з неприємним запахом. При мікроскопії мікропрепаратів з колоній бактеріолог виявив тонкі грамнегативні палички з вираженим поліморфізмом. Який мікроорганізм викликав гнійний процес?

А. Бактероїди.

В. Клостридії.

С. Кишкова паличка.

D. Вейлонели.

Е. Фузобактерії.

Під час бактеріологічного дослідження сечі хворого на поліомієліт бактеріолог виділив мікроорганізми, які на м’ясопептонному агарі утворили колонії з жовто-зеленим пігментом та характерним запахом. Що це за мікроорганізм?

А. Псевдомонада.

В. Протей.

С. Клебсієла.

D. Ешерихія.

Е. Азотобактерія.

Під час спалаху госпітальної інфекції з носоглотки медсестри бактеріолог виділив стафілокок, що відріз-нявся від штаму, який був виділений від хворих, наяв-ністю R-плазміди. Яку ознаку може отримати госпі-тальний штам при кон’югації зі стафілококом, виділеним від медсестри?

А. Резистентність до антибіотиків.

В. Синтез лейкоцидину.

С. Утворення шорстких колоній.

D. Фертильність.

Е. Здатність до синтезу ентеротоксину.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 350 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...