Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Після медичного обстеження першокласників їм було зроблено пробу Манту. У 15 учнів з 35 проба виявилася позитивною. Які специфічні чинники зумовили пози-тивну реакцію?



А. Антитіла.

В. Лейкоцити.

С. Еритроцити.

D. Т-лімфоцити.

Е. В-лімфоцити.

450. Хлопчик на 5-ту добу життя отримав планове щеплення вакциною BCG. У 7-річному віці лікар призначив дитині ревакцинацію. Результат якого дослі-дження був підставою для такого рішення лікаря?

А. Шкірно-алергічної проби.

В. Визначення титру протитуберкульозних антитіл.

С. Медико-генетичного дослідження.

D. Бактеріоскопії харкотиння.

Е. Рентгеноскопії легень.

Сорокарічний чоловік страждає на хронічну інфекцію нирок. Під час дослідження осаду сечі хворого лікар виявив кислоторезистентні бактерії, які мали вигляд тонких злегка зігнутих паличок. На універсальних середовищах бактерії не ростуть, на картопляно-гліцериновому середовищі через декілька тижнів бактерії утворили сухі зморшкуваті колонії з жовтувато-рожевим пігментом. Який мікроорганізм є найбільш імовірним збудником захворювання?

А. Мікобактерії.

В. Мікоплазми.

С. Хламідії.

D. Трихомонади.

Е. Гарднерели.

Бактеріолог наніс декілька крапель 1% карболового фуксину Циля на вкритий фільтрувальним папером мікропрепарат з харкотиння хворого і підігрів препарат до появи парів. Процедуру повторив тричі. Потім зняв папір, занурив мікропрепарат у стакан з 5% суль-фатною кислотою, промив водою і пофарбував синькою Леффлера. Для виявлення якого виду бактерій бакте-ріолог застосував цей метод фарбування?

А. Mycobacterium tuberculosis.

В. Staphylococcus aureus.

С. Streptococcus pneumoniae.

D. Streptococcus viridans.

Е. Klebsiella pneumoniae.

Під час бактеріоскопії мікропрепаратів з харкотиння хворого після культивування у цитратній крові, бактеріолог виявив мікроколонії, які були розміщені у вигляді “дівочої коси, джгутів”. Назвіть метод діагностики туберкульозу.

А. Метод мікрокультур Прайса.

В. Метод Школьникової.

С. Метод бляшок.

D. Метод серійних розведень.

Е. Метод Кокса.

Під час мікроскопії мікропрепарату з матеріалу від хворого з попереднім діагнозом “лепра” бактеріолог виявив у клітинах палички яскраво-червоного кольору, які були розміщені паралельними рядами і нагадували “пачки сигар”. Який метод фарбування застосував бактеріолог?

А. Метод Циля-Нільсена.

В. Метод Грама.

С. Метод Леффлера.

D. Метод Найссера.

Е. Метод Романовського-Гімзи.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 485 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...