Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Після щеплення немовляти вакциною BCG імунітет до туберкульозу у дитини зберігається доти, поки в орга-нізмі є живі бактерії вакцинного штаму. Як нази-вається такий вид імунітету?



А. Типоспецифічний.

В. Гуморальний.

С. Нестерильний.

D. Уроджений.

Е. Перехресний.

Після туберкулінової проби (проби Манту) у дитини через 48 годин на місці введення туберкуліну утворилася папула діаметром 10 мм. Який механізм гіперчутли-вості покладено в основу розвитку виявлених змін?

А. Анафілаксія.

В. Клітинна цитотоксичність.

С. Гранулематоз.

D. Антитілозалежна цитотоксичність.

Е. Імунокомплексна цитотоксичність.

Лікар хворому поставив діагноз “активний вогнищевий туберкульоз легень”. Який препарат найбільш доцільно призначити хворому в першу чергу?

А. Циклосерин.

В. Етіонамід.

С. Ізоніазид.

D. Етоксид.

Е. Сульфален.

Першокласники пройшли медичне обстеження і їм було зроблено пробу з метою відбору дітей для ревакцинації проти туберкульозу. Яку пробу було зроблено дітям?

А. Пробу Бюрнé.

В. Пробу Шúка.

С. Нашкірну пробу з тулярином.

D. Пробу Манту.

Е. Пробу з антраксúном.

Для бактеріологічного дослідження у лабораторію до-ставили сечу хворого на туберкульоз нирок. При центрифугуванні сечі бактеріолог отримав осад, який обробив 10% розчином сульфатної кислоти та посіяв на картопляно-яєчне живильне середовище. Через три доби росту мікроорганізмів на середовищі бактеріолог не виявив. Назвіть найбільш імовірну причину відсутності росту бактерій на живильному середовищі.

А. Дуже повільний ріст збудника.

В. Живильне середовище непридатне для культивування бактерій.

С. Мікроорганізми загинули при дії кислоти.

D. Мікроорганізми знаходилися у надосадовій рідині.

Е. Для культивування бактерій не були створені анаеробні умови.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 283 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...