Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Річного хлопчика доставили у лікарню у стані асфіксії. У гортані лікар виявив жовто-сірі плівки, які закрили простір гортані. Для якого захворювання характерні такі ознаки?



А. Дифтерії.

В. Скарлатини.

С. Кашлюка.

D. Кóру.

Е. Менінгококової інфекції.

417. Який компонент повинна містити вакцина, яку застосує лікар з профілактичною метою для створення протидифтерійного антитоксичного імунітету?

А. Дифтерійний анатоксин.

В. Малу дозу дифтерійного токсину.

С. Дифтерійний токсин разом з протидифтерійною сироваткою.

D. Атенуйованого збудника дифтерії.

Е. Інактивованогозбудника дифтерії.

418. У лікарню госпіталізували хворого з попереднім діагнозом “ангіна”. Лікар призначив пацієнту дослідження матеріалу із зіва. Досліджуваний матеріал бактеріолог посіяв на кров’яно-телуритовий агар, на якому виросли великі (d = 3-4 мм) радіально-посмуговані колонії сірого кольору з хвилястим краєм (які нагадували квітку маргаритки). При мікроскопії мікропрепарату, приготовленого з матеріалу колонії, бактеріолог виявив грампозитивні палички з булавоподібними кінцями, які були розміщені у вигляді “розчепірених пальців рук”. Бактерії якого виду виявив бактеріолог у досліджуваному матеріалі?

А. Corynebacterium pseudodiphtheriticum.

В. Streptococcus pyogenes.

С. Bacillus anthracis.

D. Corynebacterium diphtheriae.

Е. Clostridium botulinum.

Патогенні мікобактерії [20]

У хворого на хронічну пневмонію при мікроскопії мікропрепаратів, приготовлених з харкотиння та пофарбованих за методом Циля-Нільсена, бактеріолог виявив палички червоного кольору, які були розміщені поодинці або у вигляді скупчень. Який діагноз Ви поставите хворому?

А. Туберкульоз легень.

В. Пневмококова пневмонія.

С. Актиномікоз легень.

D. Кандидоз легень.

Е. Грип.

У хворого менінгіт нез’ясованої етіології. Під час мікроскопії мікропрепаратів, приготовлених зі спинно-мозкової рідини та пофарбованих за методом Циля-Нільсена, бактеріолог виявив палички червоного кольору. Який мікроорганізм є етіологічним фактором менінгіту?

А. Mycobacterium tuberculosis.

В. Streptococcus pyogenes.

С. Salmonella typhi.

D. Rickettsia prowazekii.

Е. Neisseria meningitidis.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 285 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...