Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Хворому з підозрою на харчову токсикоінфекцію лікар поставив діагноз “ботулізм”. Якими повинні бути перші дії лікаря? Які препарати необхідно призначити хворому для лікування?



А. Промивання шлунка, протиботулінову сироватку, антибіотики.

В. Антибіотики, вакцину.

С. Промивання шлунка, вакцину, антибіотики.

D. Протиботулінову сироватку, антибіотики.

Е. Промивання шлунка, протиботулінову сироватку, вакцину.

Харчове отруєння виникло у декількох людей, які святкували ювілей. Крем для торта був приготовлений з використанням качиних яєць. До якого роду найімовір-ніше належить бактерія, яка викликала захворювання?

А. Salmonella.

В. Shigella.

С. Clostridium.

D. Yersinia.

Е. Corynebacterium.

Фекалії дитини, якій лікар поставив діагноз “ентерит”, бактеріолог суспендував у фізіологічному розчині, а потім краплю суспензії посіяв на жовтковий агар. Який фермент патогенності бактеріолог повинен виявити у збудника на цьому середовищі?

А. Лецитиназу.

В. Коліцини.

С. Стрептокіназу.

D. Гемолізини.

Е. Гіалуронідазу.

У 8-місячної дитини педіатр виявив дисфункцію кишечника. Якісний та кількісний аналіз кишкової мікрофлори дозволив бактеріологу діагностувати дисбактеріоз. Для лікування лікар дитині призначив колі-протейний бактеріофаг. Який механізм дії цього препарату?

А. Викликає лізис умовно-патогенних ентеробактерій.

В. Сприяє розмноженню біфідобактерій.

С. Посилює антагоністичну активність лактобацил.

D. Стимулює синтез секреторного IgA (sIgA).

Е. Підвищує бар’єрні властивості слизової оболонки кишки.

У матеріалі від хворого з харчовим отруєнням бактеріолог виявив культуру анаеробних грампо-зитивних споротвірних бактерій. Який вид бактерій найімовірніше спричинив харчове отруєння?

А. Clostridium perfringens.

В. Proteus vulgaris.

С. Proteus mirabilis.

D. Vibrio parahaemolyticus.

Е. Esсherichia coli.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 386 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...