Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Після вживання торта, який протягом доби зберігався на столі, у хворого через 8 годин з’явилися ознаки гострого кишкового отруєння. Який вид бактерії міг спричинити захворювання?



А. Clostridiumperfringens.

В. Escherichia coli.

С. Staphylococcus aureus.

D. Salmonella enteriса.

Е. Clostridium botulinum.

Збудники інфекційних захворювань продукують екзо-токсини з різними ефектами біологічної дії. Який з токсинів активується у шлунково-кишковому тракті?

А. Ботулотоксин.

В. Гемотоксин.

С. Гістотоксин.

D. Тетаноспазмін.

Е. Холероген.

*285. Хворого, 39 років, художника, госпіталізували у ста-ціонар через 10 годин після вживання консервованого продукту “Сніданок туриста”. На бактеріологічне доcлідження лікар направив блювотні маси, фекалії, кров, сечу пацієнта та залишки харчового продукту. Через 20 годин у мікропрепараті, приготовленому з культури, яка виросла у середовищі Кітта-Тароцці, бактеріолог виявив грампозитивні палички, які мали спору (бактерії мали форму тенісної ракетки). Бактерії також виросли (при t = 35 °С) на кров’яно-печінковому агарі в анаеробних умовах. Який вид бактерії ідентифікував бактеріолог?

А. Clostridium botulinum.

В. Fusobacterium nucleatum.

С. Clostridium novyi.

D. Bacillus subtilis.

Е. Bacillus cereus.

Під час дослідження неякісних харчових продуктів бактеріолог виявив рухливі грамнегативні палички, які після 18-годинного культивування на МПА дали характерний “повзучий” ріст у вигляді вуалеподібного напилення. Ізоляти не ферментували лактозу, маніт, ферментували глюкозу, мальтозу та сахарозу з утворенням кислоти та газу, утворювали сірководень та індол. До якого роду відносять бактерії, які бактеріолог виявив у харчових продуктах?

А. Eschеrichia.

В. Proteus.

С. Pseudomonas.

D. Salmonella.

Е. Shigella.

Епідеміолог зареєстрував спалах харчової інтоксикації, яка виникла після вживання заварних тістечок. У тістечках бактеріолог виявив патогенні мікроорганізми. Який вид бактерії викликав харчову інтоксикацію?

А. Clostridiumperfringens.

В. Escherichia coli.

С. Salmonella typhimurium.

D. Staphylococcus aureus.

Е. Salmonella enteriса.

У воді з озер Канади бактеріолог виділив велику кількість Clostridium botulinum. З’ясувалось також, що у цьому осередку неодноразово спостерігалася масова загибель водоплавних птахів. Який це тип інфекції?

А. Сапронозна.

В. Антропонозна.

С. Зоонозна.

D. Зооантропонозна.

Е. Нозокоміальна.

Під час дослідження блювотних мас, промивної води зі шлунка хворого та залишків їжі бактеріолог виявив грампозитивну із закругленими кінцями поліморфну малорухливу паличку, анаероба. Мікроорганізм на глюкозо-кров’яному агарі утворив колонії неправильної форми з відростками, спричинив гемоліз еритроцитів, продукував екзотоксин. Назвіть вид бактерії, який ідентифікував бактеріолог?

А. Proteus vulgaris.

В. Bacteroides fragilis.

С. Clostridiumperfringens.

D. Clostridium botulinum.

Е. Salmonella typhimurium.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 593 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...