Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

У лікарню госпіталізували хворого з підозрою на ранову анаеробну газову інфекцію. На яке живильне середовище бактеріолог посіє матеріал від хворого?



А. Кітта-Тароцці.

В. Лéвіна.

C. Éндо.

D. Мюллера.

Е. Рáсселла.

У хворого, якого госпіталізували в інфекційне відділення зі скаргами на судомні скорочення м’язів обличчя, з садна на правій нижній кінцівці бактеріолог виділив бактерії з термінально розміщеними спорами, які мали вигляд “барабанних паличок”. Якому виду бактерій притаманні такі властивості?

А. Clostridium tetani.

В. Clostridium botulinum.

C. Clostridium perfringens.

D. Bacillus anthracis.

Е. Bacillus cereus.

Матеріал з рани хворого з підозрою на анаеробну газову інфекцію бактеріолог посіяв у середовище Кітта-Тароцці, яке попередньо підігрів до кипіння. З якою метою було прогріте середовище?

А. Для видалення кисню.

В. Для знешкодження бактерій.

C. Для розчинення солей.

D. Для стерилізації середовища.

Е. Для збагачення середовища киснем.

У хворого з забрудненої ґрунтом рани, створивши ана-еробні умови для культивування збудника, бактеріолог виділив грампозитивні палички зі спорами. При культивуванні бактерій на кров’яно-цукровому агарі виросли колонії, які були оточені зоною гемолізу. Назвіть вид збудника, якого бактеріолог виділив з рани.

А. Сlostridium perfringens.

В. Staphylococcus aureus.

C. Clostridium botulinum.

D. Escherichia coli.

Е. Pseudomonas aeruginosa.

Пацієнту для екстреної профілактики правця за методом Безредки необхідно ввести 3000 МО протиправцевої сироватки. Поясніть механізм десенсибілізації організму під час дробного введення гетерологічної (кінської) сироватки.

А. Поступове зв’язуванням антитіл людини з білком коней без вираженої алергічної реакції.

В. Накопичення антитіл до білка коней при дробному введенні антигену.

C. Формування штучної імунологічної толерантності до білка коней.

D. Формування резистентності до білка коней під час імунізації.

Е. Порушення температурних умов проведення реакції.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 313 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...