Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Клітин/г фекалій. Як найбільш точно охарактеризувати стан обстеженої жінки?



А. Бактеріоносійство.

В. Дисбактеріоз.

С. Реінфекція.

D. Суперінфекція.

Е. Рецидив.

215. У лікарню госпіталізували хворого з попереднім діагнозом “черевний тиф”. Який матеріал необхідно взяти у хворого для ранньої діагностики захворювання?

А. Кров.

В. Сечу.

С. Жовч.

D. Фекалії.

Е. Кістковий мозок.

216. У хворого на черевний тиф під час проведення серологічного дослідження (реакції Відаля) бактеріолог виявив О- та Н-аглютиніни у титрах 1:800 та 1:200 відповідно. Це свідчить про:

А. Період реконвалесценції.

В. Раніше перенесене захворювання.

С. Проведене щеплення.

D. Початок захворювання.

Е. Неможливість підтвердити діагноз.

217. У серологічній лабораторії лікар досліджує кров хворого з попереднім діагнозом “черевний тиф”. Через який час від початку захворювання при більшості інфекцій може бути ефективним серологічний метод діагностики?

А. Через тиждень.

В. Через 3 доби.

С. Через 12 годин.

D. Через місяць.

Е. На самому початку захворювання.

У бактеріологічній лабораторії лікар досліджує кров хворого з попереднім діагнозом “черевний тиф”. З крові пацієнта бактеріолог виділив чисту культуру бактерії. Яку реакцію необхідно застосувати бактеріологу для вивчення антигенної структури збудника?

А. Реакцію аглютинації.

В. Реакцію преципітації.

С. РЗК.

D. ІФА.

Е. Реакцію флокуляції.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 210 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...