Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лікар хворому поставив попередній діагноз “черевний тиф”. Яке дослідження бактеріологу необхідно застосувати для ранньої (у перші дні) діагностики цього захворювання?



А. Виділення збудника з пунктату лімфовузлів.

В. Виділення збудника з випорожнень.

С. Виділення збудника з жовчі.

D. Виділення збудника з сечі.

Е. Виділення збудника з крові.

Під час бактеріологічного дослідження блювотних мас, промивних вод шлунка хворих бактеріолог виділив рухливі грамнегативні палички середнього розміру із закругленими кінцями, які давали позитивну реакцію аглютинації з сальмонельозною аглютинуючою О-сироваткою групи В. Ідентичні мікроорганізми бакте-ріолог виявив й у м’ясному салаті, який вживали всі хворі. Про збудника якого захворювання йде мова?

А. Ешерихію – збудника харчової токсикоінфекції.

В. Протея – збудника харчової токсикоінфекції.

С. Сальмонелу – збудника гострого гастроентериту.

D. Сальмонелу – збудника паратифу А.

Е. Сальмонелу – збудника черевного тифу.

Враховуючи скарги хворого, результати об’єктивного обстеження та епідеміологічну ситуацію, лікар пацієнту поставив попередній клінічний діагноз “черевний тиф” і направив матеріал від хворого на дослідження у бактеріологічну лабораторію. Пацієнт хворіє 2 дні. Який метод мікробіологічної діагностики застосує бактеріолог для підтвердження діагнозу?

А. Бактеріологічний.

В. Серологічний.

С. Мікроскопічний.

D. Шкірно-алергічну пробу.

Е. Біологічний.

У хворого з попереднім діагнозом “черевний тиф” упродовж двох тижнів діагноз захворювання не був підтверджений результатами мікробіологічного дослідження. Який матеріал лікар повинен направити до лабораторії для бактеріологічного дослідження на 3-4-му тижнях захворювання?

А. Слиз із носа.

В. Фекалії та сечу.

С. Слиз із зіва.

D. Харкотиння.

Е. Промивні води шлунка.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...