Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інтерпретація результатів тесту



Отримане зображення, як правило, відображає ставлення дитини до членів її сім’ї, те, якими вона їх бачить, і яку роль у сімейній конфігурації відводить кожному.

1. Оцінка загальної структури

Що ми бачимо на малюнку: дійсно, сім’ю, члени якої зображені разом, що близько стоять або зайнятими виконанням якоїсь спільної справи, або це просто декілька ізольованих фігур, що ніяк не контактують один з одним. Слід мати на увазі, що те або інше зображення сімейної ситуації може бути пов’язане з реальним станом у сім’ї, а може суперечити йому.

· Якщо, наприклад, члени сім’ї тримаються за руки, то це може відповідати реальній ситуації в сім’ї, а може бути віддзеркаленням бажаного.

· Якщо дві людини зображено близько одна до одної, то, можливо, це віддзеркалення того, як дитина сприймає їх взаємини, але при цьому це не відповідає дійсності.

· Якщо якийсь персонаж віддалений від інших фігур, це може говорити про „дистанцію”, яку дитина помічає в житті й виділяє її.

· Поміщаючи одного з членів сім’ї вище за останніх, дитина тим самим додає йому винятковий статус. Цей персонаж, на думку дитини, володіє найбільшою владою в сім’ї, навіть якщо вона малює його найменшим у порівнянні з розмірами останніх.

· Нижче за останніх дитина схильна поміщати того, чий вплив у сім’ї є мінімальним.

· Якщо дитина вище за всіх зображує свого молодшого брата, то, на її думку, він саме той, хто управляє всіма останніми.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 441 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...