Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Які передачі по радіо (з перерахованих вище) ти любиш найбільше?



24. Якщо ти читав за останні 12 місяців книги про літературу і мистецтво, то напиши їх назви (про кіно, театр, музику, про живопис і скульптуру, про літературу, про загальні питання мистецтва).

Обробка отриманих даних.

Художні переваги школяра аналізуються за двома складовими: за кількісними і якісними показниками. Кількісні показники характеризують інтерес за принципом „більше – менше” (питання 1, 4, 8, 11, 15, 16, 20, 22, 23). Наприклад, якщо учень часто ходить в театр і менше в музей, то, отже, театр його цікавить більше, ніж образотворче мистецтво. Але якість цього інтересу може бути самою різною: від бажання легко й весело провести час до потреби в душевному потрясінні, пізнанні себе й миру. Якісні показники, що свідчать про певний рівень художнього розвитку людини, зводяться до оцінки „краще – гірше” (питання 2, 6, 9, 13, 18).

Іншою якісною характеристикою художнього інтересу є його рівень. Так, інтерес школяра може бути спрямований на засвоєння, сприйняття художніх вражень: він отримує задоволення, коли стежить за сюжетом фільму або повісті, переживає за долю героя, відчуває хвилювання від музики, роздумує про закладені у творах думки й тому подібне. Цей інтерес може мати мистецтвознавчий характер. Наприклад, школяру важливо не тільки отримати художнє враження, але й зрозуміти, як створюється твір, постаратися проникнути в його „таємниці”, розібратися в історії мистецтва (питання 3, 7, 10, 14, 19, 21, 24, 5, 12, 17). Цей інтерес можна спробувати порушити, якщо спеціально розповідати про автора, історію створення твору, знайомити з мистецтвознавчою періодикою, книгами, статтями.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 447 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...