Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 13. Підстави, умови та порядок припинення прав на землю



1. Загальні підстави припинення права власності на землю та права користування земельною ділянкою: добровільні та примусові способи припинення прав на землю.

2. Спеціальні підстави припинення права власності на землю: припинення права власності на земельну ділянку особи, якій вона не може належати на праві власності.

3. Правове регулювання викупу земельних ділянок для суспільних потреб, які перебувають у власності фізичних та юридичних осіб.

4. Підстави та порядок примусового відчуження земельних ділянок з мотивів суспільної необхідності.

5. Юридичні засади конфіскації земельної ділянки за цивільним, адміністративним та кримінальним законодавством.

6. Умови і порядок вилучення земельних ділянок, що перебувають у користуванні: особливо цінні землі та порядок їх вилучення.

7. Умови та порядок припинення права користування земельними ділянками, які використовуються з порушенням вимог земельного законодавства.

8. Порядок погодження питань, пов’язаних з викупом земельних ділянок для суспільних потреб або з мотивів суспільної необхідності.

Тема 14. Юридичні гарантії захисту прав на землю

1. Законодавчі гарантії прав на землю та земельно-правові способи захисту прав на земельні ділянки: гарантованість права власності на землю.

2. Застосування відповідальності до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за порушення права власності на землю та видання ними актів, які порушують права власників земельних ділянок.

3. Правове забезпечення відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам як юридична гарантія прав на землю.

4. Підстави, умови та порядок відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам.

5. Причини виникнення, основні види та правові засади судового, адміністративного та самоврядного порядку вирішення земельних спорів.

6. Органи, які вирішують земельні спори та їх компетенція: порядок розгляду земельних спорів органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади з питань земельних ресурсів: права і обов’язки сторін при розгляді земельних спорів.

7. Особливості розгляду та вирішення земельних спорів загальними, господарськими та адміністративними судами: застосування ними норм матеріального і процесуального права при розгляді та вирішенні земельних спорів.

8. Правове забезпечення виконання рішень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування із земельних спорів.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 331 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...