Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Нульова ставка по ПДВ



За 0%-ю ставкою податок обчислюється щодо операції з:

è Продажу товарів,що були експортовані (вивезені) платником податку за межі митної території У (з метою ств-ня сприятливих конкурентних умов)

è Продажу роб, послуг, призначених для викор-ня та спож-ня за межами митн території У

è Продажу тов, роб, послуг п-вами роздрібної торгівлі, які розташовані на території України в зонах митного контролю

è Надання транспортних послуг з перевезення пасажирів та вантажів за межами митного контролю України.

è Продажу переробним п-вам молока та м’яса живою вагою с/г товаровир-ками всіх форм власності

Слід звернути увагу, що надання пільг щодо ПДВ у вигляді встановлення нульової ставки передбачає відшкодування з бю­джету від'ємної різниці між сумою ПЗ і сумою ПК. Інші види пільг такого відшкоду­вання не передбачають, а сплачений ПДВ в цьому випадку відно­ситься або на валові витрати, або за рахунок інших джерел, в за­лежності від подальшого викор-ня придбаних товарів.

Порядок обігу і погашення простих векселів по податку на додану вартість.

Платники податку при ввезенні товарів на митну територію України можуть за власним бажанням надавати митним органам простий вексель на суму зобов-ня по ПДВ.

ПДВ на митниці почало стягуватись з 1994р, що дає більші гарантії надходження суми ПДВ до бюджету.

Один примірник векселя залиш-ся в митних органах, другий надсил-ся до податк органу за місцем реєстрації платника, третій надається самому платнику.

Сума, зазначена у податк векселі, включ-ся до суми податк зобов-нь платника у податк періоді, на який припадає 30-й календарний день з дня надання такого векселя митним органам. У наст податк періоді сума, що була зазначена у податк векселі, включ-ся до складу податк кредиту платника.

Платник може самостійно достроково погасити вексель шляхом перерах-ня коштів або шляхом заліку суми експортного відшк-ня. Зазначена сума коштів включ-ся до податк кредиту в тому податк періоді, в якому відбулося таке погашення, та не включ-ся до складу податк зобов-нь.

Податкові векселі, виписані платниками, що мали протягом останніх 12 міс обсяг опдатк-х операцій більше 5 млн грн та не мають заборг-сті з ПДВ не підлягають забезпеченню. Відпов довідка видається податк органом за запитом платника і поновлюється кожні 3 місяці.

Податк векселі ін платників підлягають підтвердженню ком банками шляхом авалю.

Дія цієї норми не пошир-ся на підакцизні товари та товари, що віднос-ся до 1-24 товарних груп гармонізов системи опису та кодування товарів.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 168 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...