Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Моделювання розвитку промисловості за допомогою виробничих функцій: екстенсивний, інтенсивний, оптимальний розвиток



Екстенсивний розвиток передбачає зростання обсягів виробництва за рахунок збільшення кількості використаних факторів виробництва. Екстенсивному розвитку відповідає тільки та умова, коли темп зростання обсягів виробництва дорівнює або є меншим від темпів зростання кількості використаних ресурсів.

Мал. Рух промисловості при екстенсивному розвитку

Інтенсивний розвиток передбачає зростання обсягів вироб-
ництва різних товарів та послуг на основі повнішого та ефективнішого використання факторів виробництва. Такий розвиток, як правило, відбувається за рахунок удосконалення техніки, технології та організації виробництва.

Інтенсивний та екстенсивний типи розвитку завжди спостерігаються у взаємному сполученні. Тому в кожен момент розвитку промисловості можна говорити лише про ступінь переважання одного з них.

Мал.Рух промисловості при інтенсивному розвитку

Вектор показує напрямок переміщення кривої виробничих можливостей при інтенсивному розвитку;Б V — швидкість руху кривої виробничих можливостей.

А — Б — В— крива виробничих можливостей;точка Г характеризує стан промисловості;

вектор показує напрямок розвитку промисловості;Г V — швидкість руху промисловості.






Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 239 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...