Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Функції і завдання органів центральної та місцевої влади



Формування та реалізацію промислової політики України здійснюють державні органи центральної та місцевої влади: Президент України, ВРУ,Кабмін, міністерства, відомства, місцеві державні адміністрації. Президент України формує стратегію промислової політики як складову стратегії соц.-економ політики держави. Президент здійснює правове регулювання економ відносин у промислов: видає укази й розпорядж стосовно проведення економ реформу помислов комплексі;затверджує закони, ухвалені ВРУ або використовує право вето із наступним поверненням законів на повторний розгляд ВР. За допомогою кадрових призначень През Ук безпосередньо впливає на практик реалізац промислов політики. ВРУ виконує такі функ-ї у сфері пп: ухвалює закони,які регулюють розвиток промислов; затверджує загально держав програми економ й науков-техніч розвитку; передбачає потребу фінансув цих програм у держав бедж; затверджує перелік об’єктів промислов признач,що перебув у держав власності та не підлягають приватиз. Вищим органом у с-мі виконавчої влади КМУ. У сфері промис політ виконує такі основ ф-ї: забезпечує проведення державної промислов політики; організовує підготовку та реалізацію цільових комплексних програм розвит промислов; визначає пріоритетні галузі промислов для прискореного їх розвитку;забезпечує захист і підтримку національного товаровиробника; реалізує держав інвестиц та наук-техніч політ; реалізує держав фінансов та податкову політ,яка сприяє розвит промислов та ін..Міністер економ та європейської інтеграції є головним органом у с-мі центральн органів виконавчої влади, що має на меті формув та реалізац єдиної держав промислов політ.Мінпромполітики вносить пропозиції щодо формування держав промислов політ в галузях машинобудування, військово-промислов комплексу, металургійної,хімічної,легкої тощо. Основними завданнями Мінпромполітики України є: підготовка пропозицій щодо формув держав промислов політ та забезпечення її реалізації; розроблення проектів держав програм розвитку промисловУкраїни,координація їх виконання; участь у підготовці пропозицій з удосконалення механізму державного регулювання розвит промислов; бере участь у підготовці та укладенні міжнародних договорів тощо. До центар органів виконавч влади,що здійснюють промислов політ, належать Фонд держав майна Ук.:виконує ф-ції з у-ння об’єктами держав власності,реалізує держав політ у сфері приватиз промислов п-в,здійснює у-ння цими об’єктами в процесі приватиз. Антимонопольне регулюв як один із напрямів пп провадиться Антимоноп комітетом Ук, основними завданнями якого є розвит конкуренції та демонополізація економ.






Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 189 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...