Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 22 Злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності особи(4 години)



1. Загальна характеристика і система злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканності особи.

2. Згвалтування та його відмінність від насильницького задоволення статевої пристрасті неприродним способом.

3. Розбещення неповнолітніх.

4. Визначення статевої свободи та статевої недоторканності особи. Значення наведених понять для кваліфікації злочинів.

Письмове завдання для самостійної роботи:

1. Визначте у яких статтях Розділу ІV Особливої частини Кримінального кодексу України передбачено відповідальність спеціальних суб’єктів.

2. Ознайомтеся та законспектуйте основні положення Постанови Пленуму Верховного Суду України від 30.05.2008 № 5 «Про судову практику у справах про злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи».

Розв’яжіть задачі:

Задача №1

Нетверезий П. з метою зґвалтування зайшов у квартиру односельчанки К. Скориставшись тим, що К. була у стані сп‘яніння, а також своєю фізичною перевагою, П. насильно вступив з нею в статевий зв‘язок. Коли ображена насильством потерпіла пригрозила, що заявить в органи міліції, він злякався і завдав їй тілесних ушкоджень, від яких К. померла.

Кваліфікуйте дії П.

Задача №2

Г. в стані сп‘яніння завів свою 9-річну дочку Р. в занедбаний парк, де вступив з нею в статевий зв‘язок. Р. опору не чинила. Під час здійснення статевого акту їй було заподіяно легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров‘я.

Кваліфікуйте дії Г.

Задача №3

Ф. дружив з М., вони подали до РАГСу заяву про реєстрацію шлюбу. Скориставшись прихильністю до нього М., Ф. здійснив статевий акт. Після цього він відмовився від реєстрації шлюбу, про який вже було відомо широкому колу осіб із числа родичів і знайомих М. Вважаючи себе зганьбленою, М. намагалась покінчати життя самогубством.

Дайте кримінально-правову оцінку того, що сталося.

Задача №4

Туринов і Рубцов. на квартирі останнього вступали між собою в статеві зносини. Робили вони це тоді, коли дружина Рубцова увечері йшла на роботу, а вдома залишався 6-річний Денис. Неодноразово такі дії відбувались на його очах. Туринову було 15 років.

Дайте кримінально-правову оцінку цим діям.

Задача №5

Л. зустрічався з підлеглими йому по службі жінками, розпивав з ними спиртні напої, після чого пропонував вступати в статеві зносини, обіцяючи перевести на більш оплачувану роботу. Т. погодилась, т.к. Л. погрожував звільнити ії з роботи.

Кваліфікуйте дії Л.

Задача №6

Ц., погрожуючи вбивством, змусив 17-літнього Д. задовольнити з ним статеву пристрасть неприродним способом.

Як треба кваліфікувати дії Ц.

Задача №7

У літньому дитячому таборі 17-літня К. познайомилась с 14-літнім В. За її пропозицією вони здійснили статевий акт. Такі дії вони періодично здійснювали впродовж двох років.

Дайте кримінально-правову оцінку цим діям.

Задача №8

Перебуваючи на міському пляжі, А. розташувався біля груди дівчаток 11-13 років, яким показував свій половий орган. Познайомившись того ж вечора з 12-літньою П., він показував їй порнографічні світлини, розповідав про принади сексуального життя, схиливши ії до статевого акту. Після інтимної близькості П. зізналась, що вже мала певне уявлення про сексуальні стосунки з телевізійних передач.

Кваліфікуйте дії А.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 1129 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...