Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Умови виконання вправ



Змагання з класичного парашутизму “Чемпіонат Україна-2013”

6.1. Вправи №№ 1,3стрибки на точність приземлення

6.1.1. У перших 5-х турах стрибки на точність приземлення виконуються командами (групові стрибки) згідно з Правилами змагань з класичного парашутизму IPC FAI поточного року.

6.1.2. Спортсмени, що не входять до складу команд організацій/клубів,
а заявлені на участь у змаганнях на особисту першість, мають право за згодою на свій розсуд формувати команди для участі у розіграші першості з групових стрибків на точність приземлення (вправа № 3).

6.1.2.1. Склад сформованої команди повинен бути заявлений у суддівську колегію до початку стрибків на точність приземлення.

6.1.3. Результати, що показані спортсменами, йдуть у залік як групових стрибків, так й для індивідуального заліку зі стрибків на точність приземлення.

6.1.4. Стрибки у півфінальному та фінальному турах проводяться за правилами індивідуальних стрибків на точність приземлення.

Змагання з класичного парашутизму “Кубок Україна-2013”

6.2. Вправа №1стрибки на точність приземлення.

6.2.1. До 1-го матчевого туру допускаються 16 спортсменів серед чоловіків і жінок окремо, які показали кращі результати у сумі кваліфікаційних турів змагання з класичного парашутизму “Чемпіонат Україна-2013”.

6.2.2. У випадку рівності сумарних результатів у кваліфікаційних турах місця спортсменів, які претендують на участь у 1-му матчевому турі, визначаються:

6.2.2.1. відповідно до найбільшої кількості вищих результатів (0 см; 1 см; 2 см і т.д.);

6.2.2.2. за кращим результатом в останньому, передостанньому і т.п. стрибку,

6.2.2.3. у випадку повної тотожності – місця цих спортсменів визначаються жеребкуванням.

6.2.3. Пари для матчевих турів формуються відповідно до визначених місць (з 1 до 16) за правилами формування сітки спортсменів у змаганнях з тенісу

1/8 фіналу чвертьфінал півфінал Фінал

1.       переможці півфіналу -  
16.    
   
   
8.  
9.    
  переможені у півфіналі -  
5.  
12.    
   
   
4.  
13.    
   
за третє місце за перше місце  
3.  
14.    
   
   
6.  
11.    
   
   
7.  
10.    
   
   
2.  
15.    

6.2.3.1. У випадку участі у змаганнях спортсменів у кількості меншої, ніж 16, рішенням суддівської колегії кількісний склад 1-го матчевого туру може бути зменшений до 8 (4) осіб.

6.2.4. Стрибки виконуються парами з висоти 800 - 900 метрів.

6.2.5. Право вибору черговості відокремлення від літального апарату при виконанні стрибка в парі надається спортсмену, котрий має кращий результат за сумою всіх попередніх стрибків.

6.2.6. Переможцем у парі вважається спортсмен, котрий показав кращий результат у даному стрибку.

6.2.7. У випадку однакового результату обох спортсменів у стрибку парою, пріоритет надається спортсмену, котрий має кращий сумарний результат усіх попередніх стрибків, у випадку цієї рівності – відповідно до правил визначення місць у кваліфікаційних турах, а за повної рівності - спортсмену, котрий виконував стрибок першим у цій парі.

6.2.8. Підсумковий розподіл місць для переможених проводиться окремо у кожному турі з вибуванням згідно з кращим сумарним результатом всіх виконаних стрибків, у випадку цієї рівності – відповідно до правил визначення місць у кваліфікаційних турах.

6.2.9. Переможці півфіналу виборюють у фінальному турі перше місце, а переможені - третє.

6.2.10. У випадку однакових результатів спортсменів у фінальних стрибках виконуються додаткові стрибки до першої розбіжності.

6.2.11. У випадку відсутності можливості провести змагання за повною схемою через погодні умови або форс-мажорні обставини, підсумкові місця спортсменів визначаються відповідно до розподілу місць після останнього завершеного туру стрибків із вибуванням, при цьому переможці парних зустрічей за всіх умов займають місця вищі, ніж переможені.

6.2.12. Умови виконання вправи № 2 за програмою змагання з класичного парашутизму “Кубок Україна-2013” – згідно з Правилами змагань з класичного парашутизму IPC FAI поточного року.

7. УМОВИ ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРШОСТІ ТА НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ І ПРИЗЕРІВ

Змагання з класичного парашутизму “Чемпіонат Україна-2013”

7.1. Особиста першість

Вправа № 1

7.1.1.1. Місце спортсмена визначається окремо серед чоловіків і жінок за найменшою сумою технічних результатів усіх стрибків із урахуванням півфінальних та фінальних стрибків.

7.1.1.2. У випадку однакової суми результатів спортсменам (окрім претендентів на призові місця) призначаються однакові (кращі) місця.

7.1.1.3. У випадку однакової суми результатів для претендентів на призові місця проводяться додаткові стрибки до першої розбіжності.

7.1.1.4. В разі неможливості проведення додаткових стрибків для остаточного розподілу претендентів на призові місця, перевага віддається спортсмену з більшою кількістю кращих результатів у всіх турах (0 см; 1 см; 2 см; і т. д.), у випадку тотожності – спортсмену із кращим результатом у останньому (передостанньому і т.д.) турі, а у випадку повної тотожності – спортсменам призначаються однакові (кращі) місця.

Вправа № 2

7.1.2.1. Місце спортсмена визначається окремо серед чоловіків і жінок за найменшою сумою технічних результатів усіх стрибків із урахуванням результатів стрибків у півфінальних та фінальних турах.

7.1.2.2. У випадку однакової суми результатів спортсменам (окрім претендентів на призові місця) призначаються однакові (кращі) місця.

7.1.2.3. У випадку однакової суми результатів для претендентів на призові місця проводяться додаткові стрибки до першої розбіжності.

7.1.2.4. У разі неможливості проведення додаткових стрибків для остаточного розподілу претендентів на призові місця, перевага віддається спортсмену з кращим результатом в окремому турі, у випадку тотожності – спортсмену з кращим результатом у останньому (передостанньому і т.д.) турі, а у випадку повної тотожності – спортсменам призначаються однакові (кращі) місця.

7.2. У випадку неможливості проведення змагань за повною схемою через погодні умови або форс-мажорні обставини, підсумкові місця спортсменів визначаються відповідно до розподілу місць після останнього завершеного туру.

7.3. Двоєборство

7.3.1. Місця спортсменів визначаються окремо серед чоловіків і жінок за найменшою сумою очок у вправах № 1 та № 2.

7.3.2. Очки відповідають місцю спортсмена у вправі серед тільки тих учасників, які брали участь в обох вправах змагань.

7.3.3. При однаковій сумі очок у двоєборстві місця спортсменів визначаються за кращим місцем в одній із вправ, а при повній рівності – за кращим місцем у вправі № 2.

7.3.4. У випадку повної тотожності – спортсменам призначаються однакові (кращі) місця.

7.4. Групові стрибки на точність приземлення - вправа № 3

7.4.1. Місця команд в групових стрибках на точність приземлення визначаються за сумою технічних результатів усіх членів команди в усіх турах у порядку збільшення.

7.4.2. У випадку однакової суми результатів командам (крім призерів) призначаються однакові (кращі) місця.

7.4.3. У випадку однакової суми результатів у призерів проводяться додаткові стрибки до першої розбіжності.

7.4.4. У разі неможливості проведення для призерів додаткових стрибків, перевага віддається команді з найбільшою кількості кращих результатів членів команди в усіх турах (0 см; 1 см; 2 см; і т. д.), у випадку тотожності – команді із кращим командним результатом в останньому (передостанньому і т.д.) турі.

7.4.5. У випадку повної тотожності – командам призначаються однакові (кращі) місця.

7.5. Командна першість

7.5.1. Місця у командній першості визначаються для чоловічих і жіночих команд окремо за найменшою сумою очок в особистому двоєборстві 3-х чоловіків (2-х жінок).

7.5.2. У випадку однакової суми очок у двох і більш команд перевага віддається команді з кращим місцем у групових стрибках на точність приземлення.

7.6. Загальнокомандна першість

7.6.1. Загальнокомандна першість визначається за найменшою загальною сумою очок в особистому двоєборстві 3-х чоловік й 2-х жінок.

7.6.2. У випадку однакової суми очок у двох і більш команд перевага віддається команді, яка зайняла краще місце в чоловічій або жіночій першостях, а у випадку й цієї тотожності, команді з кращою сумою місць чоловічої і жіночої команди в групових стрибках на точність приземлення.

7.7. Переможцям в особистій першості змагань з класичного парашутизму “Чемпіонат Україна-2013” у двоєборстві серед чоловіків і жінок окремо присуджуються звання “Абсолютний переможець змагань з класичного парашутизму “Чемпіонат Україна-2013”.

7.8. Переможцям в особистій першості змагань з класичного парашутизму “Чемпіонат Україна-2013” у вправах № 1, № 2 серед чоловіків і жінок окремо присуджуються звання “Переможець змагань з класичного парашутизму “Чемпіонат Україна-2013”.

7.9. Усі призери змагань з класичного парашутизму “Чемпіонат Україна-2013” у двоєборстві, у вправах № 1 та № 2 нагороджуються медалями та дипломами.

7.10. За участі в особистій першості менше 6-ти осіб, нагородження проводиться тільки за перше місце.

7.10.1. За умови участі менше 3-х спортсменів, особиста першість у відповідній категорії не розігрується, особиста першість розігрується тільки у загальній категорії без урахування гендерної диференціації.

7.11. Нагородження призерів у командній першості

7.11.1. Команди-переможниці в групових стрибках на точність приземлення й у командній першості нагороджуються перехідними кубками ЦК ТСО України та дипломами.

7.11.2. Команди, що зайняли 2-і та 3-і місця, нагороджуються дипломами.

7.11.3. Членам команд-переможниць у групових стрибках на точність приземлення (вправа № 3) й у командній першості присуджуються звання “Переможець змагань з класичного парашутизму “Чемпіонат Україна-2013”.

7.11.4. Члени команд-призерів у групових стрибках на точність приземлення й у командній першості нагороджуються медалями відповідного ґатунку та дипломами.

7.11.5. При участі в групових стрибках на точність приземлення й у командній першості менше 4-х команд, нагородження команд і спортсменів проводиться тільки за перше місце.

7.12. Команда-переможниця розіграшу загальнокомандної першості нагороджується перехідним кубком ЦК ТСО України та дипломом.

7.12.1. Команди, що посіли 2-ге та 3-тє місця, нагороджуються дипломами.

7.12.1.1. При участі у розіграші загальнокомандної першості менше 4-х команд, нагородження проводиться тільки за перше місце.

Змагання з класичного парашутизму “Кубок Україна-2013”

7.13. Особиста першість

Вправа № 1

Місця серед чоловічою та жіночої категорії спортсменів визначається окремо:

7.13.1.1. спортсменам-учасникам матчевих турів – за найменшою сумою технічних результатів у всіх турах з урахуванням підсумків парних зустрічей;

7.13.1.2. спортсменам, які брали участь тільки у кваліфікаційних турах – за найменшою сумою технічних результатів кваліфікаційних турів; за умови однакової суми спортсменам визначаються однакові (кращі) місця.

7.13.1.3. У випадку відсутності можливості провести змагання за повною схемою через погодні умови або форс-мажорні обставини, підсумкові місця спортсменів визначаються відповідно до розподілу місць після останнього завершеного туру стрибків із вибуванням, при цьому переможці парних зустрічей за всіх умов займають місця вищі, ніж переможені.

Вправа № 2

7.13.2.1. Умови визначення першості – аналогічні умовам визначення першості у вправі № 2 змагань з класичного парашутизму “Чемпіонат Україна-2013”.


7.13.3. Двоєборство

7.13.3.1. Умови визначення першості – аналогічні умовам визначення першості змагань з класичного парашутизму “Чемпіонат Україна-2013”.

7.14. Спортсменам, котрі вибороли перші місця у двоєборстві на змаганнях з класичного парашутизму “Кубок Україна-2013” серед чоловіків та жінок окремо, присвоюється звання “Абсолютний Переможець змагань з класичного парашутизму “Кубок Україна-2013”.

7.15. Спортсменам, котрі вибороли перші місця у вправах № 1 і № 2 серед чоловіків та жінок окремо, присвоюється звання “Переможець змагань з класичного парашутизму “Кубок Україна-2013”.

7.16. Усі призери в двоєборстві, а також “Переможці змагань з класичного парашутизму “Кубок Україна-2013” у вправах № 1 і № 2 серед чоловіків та жінок окремо, нагороджуються дипломами і пам'ятними кубками, інші призери у вправах № 1 і № 2 – дипломами.

7.17. За умови участі менше 6-ти спортсменів, нагородження у відповідній категорії проводиться тільки за перше місце.

7.17.1. За умови участі менше 3-х спортсменів, особиста першість у відповідній категорії не розігрується, особиста першість розігрується тільки у загальній категорії без урахування гендерної диференціації.

8. ФІНАНСУВАННЯ ЗАХОДУ
ТА МАТЕРІАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УЧАСНИКІВ ЗМАГАНЬ

8.1. Фінансування змагань з класичного парашутизму “Чемпіонат Україна-2013” та “Кубок Україна-2013” здійснюється за рахунок дольових внесків учасників змагань, спонсорських та залучених коштів.

8.2. Витрати на відрядження спортсменів-учасників змагань та тренерів–представників (страхування спортсменів, проїзд в обох напрямках, оплата за розміщення, харчування, добові) здійснюються за рахунок коштів організацій, що відряджають.

8.3. Часткові витрати на організацію змагань передбачаються за рахунок коштів ФПСУ та інших залучених Федерацією позабюджетних надходжень.

8.4. ТОВ “Севастопольський АСК” згідно з попередніми заявками забезпечує учасників змагань розміщенням на аеродромі, медичним обслуговуванням, підготовку місць змагань, прийом та збереження спортивного майна, аеродромно-технічне забезпечення авіаційної техніки, польовими укладальними столами, керівництво польотами та стрибками на період змагань.

8.5. Забезпечення суддівської колегії, залученого льотно-технічного і обслуговуючого персоналу здійснюється згідно затвердженому кошторису змагань.

8.6. Спортивні делегації прибувають зі своїми парашутними системами, необхідним спорядженням і в однаковій спортивній формі.

9. ПОРЯДОК І ТЕРМІН ПОДАЧІ ЗАЯВОК

9.1. Попередня заявка на участь у змаганнях засобами електронної пошти або факсимільного зв’язку подається за 10 днів до початку змагань на адресу ТОВ “Севастопольський АСК” <[email protected]> копія – на електронну адресу ФПСУ <[email protected]>, тел. для довідок: (044) 455 65 65.

9.1.1. Без подання попередньої заявки командам і спортсменам на особисту першість розміщення на базі ТОВ “Севастопольський АСК” не гарантується.

9.2. Офіційна заявка від відряджуючої організації/клубу на участь у змаганнях подається до мандатної комісії в день реєстрації учасників змагань разом із полісом страхування від нещасного випадку.

9.2.1. Іменна заявка на участь команд/спортсменів на участь у змаганнях має бути засвідчена печаткою регіонального фізкультурно-спортивного диспансеру.

10.МЕДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УЧАСНИКІВ ЗМАГАНЬ

10.1. Медичне забезпечення учасників змагань здійснюється згідно з Правилами змагань з парашутного спорту.

10.2. Лікар змагань набуває статусу заступника начальника змагань з медичного забезпечення та контролю та входить до складу мандатної комісії змагань із правом вирішального голосу з медичних питань. Всі його рішення в межах компетентності є обов’язковими до виконання спортсменами, тренерами-представниками, суддями, льотним складом та службовими особами Організатора змагань.

11.ЗВІТ

11.1. Надруковані протоколи змагань разом зі звітом суддівської колегії надсилаються у 2-х примірниках до ВГО “ФПС України” протягом
3-х днів на адресу: проспект Перемоги, буд.52/2, офіс 41, м. Київ, 03680.

11.2. Електронна версія протоколів змагань та звіту суддівської колегії надсилається на адресу ВГО “ФПС України”: [email protected]

ВГО “Федерація парашутного спорту України”





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 355 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...