Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Протоколи TCP/IP



Стек протоколів TCP/IP – набір мережевих протоколів передачі даних, використовуваних в мережах, включаючи мережу Інтернет. Назва TCP / IP складається з двох найважливіших протоколів сімейства - Transmission Control Protocol (TCP) і Internet Protocol (IP), які були розроблені і описані першими в даному стандарті. Також зрідка згадується як модель DOD у зв'язку з історичним походженням від мережі ARPANET з 1970 років (під управлінням DARPA, Міністерства оборони США).

Протоколи працюють один з одним в стеці (англ. Stack, стопка) - це означає, що протокол, що розташовується на рівні вище, працює «поверх» нижнього, використовуючи механізми інкапсуляції. Наприклад, протокол TCP працює поверх протоколу IP.

Стек протоколів TCP/IP включає в себе чотири рівні:

· прикладний рівень (application layer),

· транспортний рівень (transport layer),

· мережевий рівень (Internet layer),

· канальний рівень (link layer).

Протоколи цих рівнів повністю реалізують функціональні можливості моделі OSI. На стеку протоколів TCP/IP побудована вся взаємодія користувачів в IP-мережах. Стек є незалежним від фізичного середовища передачі даних.

Розподіл протоколів за рівнями моделі TCP/IP
  Прикладний (Application layer) напр., HTTP, RTSP, FTP, DNS
  Транспортний (Transport layer) напр., TCP, UDP, SCTP, DCCP (RIP, протоколи маршрутизації, подібні OSPF, що працюють поверх IP, є частиною мережного рівня)
  Мережевий (Internet layer) для TCP / IP це IP (ARP є самостійним допоміжним протоколом, працюючим поверх канального рівня)
  Канальний (Link layer) Ethernet, IEEE 802.11 Wireless Ethernet, SLIP, Token Ring, ATM і MPLS, фізичне середовище і принципи кодування інформації, T1, E1




Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 208 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...