Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Адресація в ОС NetWare



Адреса XNS

Так як набір протоколів NetWare був розроблений після розробки протоколів XNS, було визнано доцільним зробити адрес NetWare подібним до адресу XNS.

Адрес XNS, який описує з’єднання між двома головними комп’ютерами (хостами), складається з трьох частин:

· 32-бітового ідентифікатора мережі (ID);

· 48-бітового ідентифікатора хоста;

· 16-бітового номера порту;

Термінологія, яка використовується для адреса XNS – мережевий ідентифікатор, ідентифікатор хоста і номер порту – аналогічна термінологія ардеса TCP/IP, який також складається із мережевого номера, номера хоста і номера порту.

Компоненти адреса NetWare

Адрес NetWare, який має довжину 12 байт і передається по IPX, включає в себе:

· 32-бітовий мережевий номер, так званий мережевий адрес (Network Address) на утиліті MONITOR NLM. Ця частина адреса використовується для адресації індивідуальних робочих груп або сегментів LAN;

· 48-бітовий вузловий адрес, також на утиліті MONITOR. Ця частина представляє собою унікальний (апаратний) адрес для адресації вузлів в сегменті LAN.

· 16-бітовий номер гнізда, який називається номером порту в термінології TCP. Ця частина використовується для мультиплексування функції в рамках одного мережевого вузла.






Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 220 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...