Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА: "Робота з дисками. Форматування, сканування, дефрагментація дисків”



Практична робота №1

МЕТА:

Навчальна. Закріпити навички роботи студентів по обслуговуванню дисків в ОС Windows. Перевірити та оцінити практичні уміння студентів працювати з дисками та програмами для їх обслуговування.
Розвиваюча. Розвивати творчі здібності студентів, практичні навички роботи з ЕОМ, клавіатурою та мишею. Логічне мислення, пам’ять.
Виховна. Виховувати самостійність та відповідальність.

ОБЛАДНАННЯ: Комп’ютери, флешки. Необхідне програмне забезпечення.

Короткі теоретичні відомості:

Сектор — це мінімальна одиниця читання і запису даних на диску. Розмір сектора вказує, скільки байтів може бути записано в сектор.

Ємність диску залежить від кількості доріжок на диску, кількості секторів на доріжці і розміру сектора. Нові диски перед використанням необхідно відформатувати.

Кластер — група логічно послідовних секторів на диску. На кожному диску є таблиця розміщення файлів (Fіlе АІІокаtіоn Таblе, FАТ), яка являє собою список кластерів диску, за якими ОС знаходить усі частини необхідного файлу. Для надійності на диску знаходяться дві однакові таблиці.

Таблиця розміщення файлів (File Allocation Table, FAT) – це список кластерів диска, за яким ОС знаходить всі частини необхідного файла. Для надійності на диску знаходяться дві однакові таблиці розміщення файлів.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 845 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...