Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота з томами RAID-5



Том RAID-5 складається як мінімум з трьох дисків (максимум з 32). У порівнянні з дзеркальними томами, він забезпечує кращу продуктивність операції читання даних і ефективність використання дискового простору. У мінімальному томі RAID-5 із трьох дисків, тільки одна третина дискового простору використовується для забезпечення відмовостійкості (для зберігання даних парності), на відміну від дзеркального тому, де цей показник дорівнює одній другій. Відмовостійкість дзеркальних томів і RAID-5 захищає тільки від одиночних збоїв одного диска!

Створюється тому RAID-5 аналогічно дзеркальному через оснастку "Керування дисками", за винятком того, що спочатку потрібно мінімум три вільних диска. При відмові одного з дисків в томі RAID-5 дані все одно будуть доступні. Загальна продуктивність томи знизиться, так як при читанні відсутні дані будуть обчислюватися з решти даних та інформації про парність.

Після відновлення або заміни відмовив диска, можливо, доведеться скористатися командою "Повторити сканування" оснащення "Керування дисками" та реактивувати тому на відновленому диску. При цьому система відновить відсутні дані за значеннями парності і заново заповнить диск, в результаті те відновить функціональність і відмовостійкість.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 278 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...