Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Введення. Якщо ваш комп'ютер підключений до комп'ютерної мережі (неважливо, Інтернет це або Інтранет), то він уразливий для вірусів



Якщо ваш комп'ютер підключений до комп'ютерної мережі (неважливо, Інтернет це або Інтранет), то він уразливий для вірусів, атак зловмисників та інших вторгнень. Для захисту комп'ютера від цих небезпек необхідно, щоб на ньому постійно працювали міжмережевий екран (брандмауер) і антивірусне ПЗ (з останніми оновленнями). Крім того, необхідно, щоб всі останні оновлення були також встановлені на вашому комп'ютері.

Не кожний користувач може постійно стежити за цим. Не кожен користувач знає, як це здійснити. І навіть якщо користувач компетентний в цих питаннях, у нього просто може не вистачати часу на такі перевірки. Компанія Microsoft подбала про всіх цих користувачів, включивши до складу SP2 для Windows XP такий інструмент. Він називається "Центр забезпечення безпеки Windows" (Windows Security Center).

Центр забезпечення безпеки Windows

Основне призначення цього інструменту - інформувати і направляти користувача в потрібному напрямку. По-перше, він постійно контролює стану трьох основних компонентів ОС (брандмауер, антивірус, система автоматичного оновлення). Якщо параметри будь-якого з цих компонентів не будуть задовольняти вимогам безпеки комп'ютера, то користувач отримає відповідне повідомлення.

По-друге, при відкритті "Центру безпеки Windows" користувач може не тільки отримати конкретні рекомендації про те, як виправити ситуацію, що склалася, але також дізнатися, де знаходяться інші параметри, пов'язані з безпекою комп'ютера, і де на сайті Microsoft можна прочитати додаткову інформацію по забезпеченню безпеки.

Необхідно відразу зазначити, що при підключенні комп'ютера до домену в "Центрі забезпечення безпеки Windows" не відображаються відомості про стан безпеки комп'ютера і не виконується відправлення повідомлень безпеки. Вважається, що в цьому випадку параметрами безпеки повинен управляти адміністратор домену. Щоб включити "Центр для забезпечення безпеки Windows" для комп'ютера, що входить до складу домену, необхідно в груповій політиці домену включити параметр "Конфігурація комп'ютера, Адміністративні шаблони, Компоненти Windows, Центр забезпечення безпеки, Включити" Центр забезпечення безпеки "(тільки для комп'ютерів в домені) ".





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 329 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...