Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підсилювачі гальмівних систем



Підсилювачі гальмівних гідроприводівпродовжують удосконалюватись

Найбільш масове застосування за конструкцією отримали вакуумні та пневматичні підсилювачі.

На легкових автомобілях, як правило встановлюють вакуумні підсилювачі приводу гальм. На вантажних автомобілях використовують як вакуумні так і пневматичні підсилювачі.

Рис. 31. Схема вакуумного підсилювача:

1 - головний гальмівний циліндр; 2 - корпус вакуумного підсилювача;

3 - діафрагма; 4 - пружина; 5 - педаль гальм; 6 – шток; 7 – поршень.

Гідровакуумний підсилювач відрізняється від вакуумного тим, що рідина до нього надходить під тиском, створеним в головному гальмівному циліндрі внаслідок прикладання зусилля до гальмівної педалі.

Головний циліндр розміщують у більшості конструкцій разом з підсилювачем і рідко окремо.

Рис. 32. Вакуумний підсилювач гальм з елементами електронного керування

Рис. 33. Вакуумний насос гальмівної системи

Призначений для створення розрідження повітря у вакуумному підсилювачі приводу гальм автомобілів з дизелями, а також деяких автомобілях з двигунами, де здійснюється впорскування бензину та гібридних автомобілів і електромобілів.

Повітря відсмоктується з вакуумного підсилювача та відводиться до впускного колектора. Привід вакуумного насоса здійснюється від розподільного вала двигуна, генератора або електроживлення від акумулятора у гібридних автомобілях.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1473 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...