Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Будова набою



9-мм пістолетний набій (мал. 22) складається з гільзи, капсуля, порохового заряду, кулі.

Мал. 22. Загальний вигляд 9-мм пістолетного набою і його будова:
1- гільза; 2- капсуль; 3- пороховий заряд; 4- куля; 5- біметалічна (плакована) оболонка; 6- сталевий сердечник;
7 - свинцева сорочка.

Гільза служить для приміщення порохового заряду й з'єднання всіх частин набою; під час пострілу вона запобігає прориву газів з каналу ствола через набійник. У дні гільзи є: гніздо для капсуля; ковадло, на якій бойком розбивається капсуль; два затравних отвори, через які до порохового заряду проникає полум'я від ударного состава капсуля. Зовні в дна гільзи є кільцева проточка для зачепа викидача.

Заряд складається з бездимного піроксилінового пороху.

Капсуль служить для запалення порохового заряду. Він складається з латунного ковпачка із впресованим у нього ударним складом і фольговим кружком, що прикриває ударний склад. При ударі бойка ударний склад запалюється.

Куля складається з біметалічної (плакованої) оболонки, у яку впресовано сталевий сердечник. Між кулею й сталевим сердечником є свинцева сорочка.

Набої для заряджання пістолета споряджаються в магазин на 8 набоїв. Спорядження магазина здійснюється шляхом вкладання й утоплювання набоїв рукою.

Набої укупориваются в штатні набійні дерев'яні ящики по 2560 шт. у кожному. У кожному ящику містяться дві залізні західні або запаяні оцинковані коробки, у які покладені набої в картонних пачках, по 16 набої в у пачці. В одній залізній коробці міститься 80 картонних пачок. На бічних стінках дерев'яних ящиків є написи, що позначають номенклатуру набоїв, покладених у ці ящики: номер партії набоїв, місяць і рік виготовлення набоїв і пороху, завод-виробник, марку й партію пороху, кількість набоїв у ящику. Вага одного ящика з набоями близько 33 кілограмів.

Примітка: Зачищати мітки на стінці затвора забороняється.

Затримки при стрільбі з пістолета й способи їхнього усунення

Пістолет при правильному поводженні з ним, уважному догляді й збереженні є надійною й безвідмовною зброєю. Однак при тривалій роботі внаслідок зношування частин і механізмів, а частіше при необережному обігу й неуважному відході можуть виникнути затримки при стрільбі. Для попередження затримок при стрільбі з пістолета й забезпечення безвідмовності роботи пістолета необхідно:

· правильно підготовляти пістолет до стрільби;

· вчасно й з дотриманням всіх правил оглядати, чистити й змащувати пістолет;

· особливо ретельно стежити за чистотою й змащенням тертьових частин пістолета;

· вчасно здійснювати ремонт пістолета;

· перед стрільбою оглядати набої; несправні, іржаві й брудні набої для стрільби не застосовувати;

Під час стрільби й при пересуваннях оберігати пістолет від забруднення й ударів. Я кщо пістолет перед стрільбою перебував тривалий час на сильному морозі, то перед заряджанням його кілька разів енергійно відвести затвор рукою й відпустити його, причому після кожного відведення й відпускання затвора робити спуск курка натиском На хвіст спускового гачка.

Якщо при стрільбі відбудеться затримка, то її потрібно усунути перезарядженням пістолета. Якщо перезарядженням затримка не усувається, то необхідно з'ясувати причину затримки й усунути її, як зазначено нижче.

Затримки Причина затримок Способи усунення затримок
1. Осічка. Затвор у крайньому передньому положенні, курок спущений, але пострілу не відбулося 1. Капсуль набою несправний. 2. Згущення мастила або забруднення каналу під ударник. 3. Не повністю вгвинчений гвинт рукоятки (у пістолетах без засувки бойової пружини). 4. Малий вихід ударника або забоїни на бойку. 1. Перезарядити пістолет і продовжити стрільбу. 2. Оглянути й прочистити пістолет. 3. Угвинтити гвинт рукоятки до відмови. 4. Відправити пістолет у майстерню.
2. Недокриття набою затвором. Затвор зупинився, не дійшовши до крайнього переднього положення; спуск курка неможливий 1. Забруднення набійника, пазів рамки й чашечки затвора. 2. Поважчений рух викидача через забруднення пружини викидача або гнітка 1. Дослати затвор уперед поштовхом. руки й продовжити стрільбу. 2. Оглянути й прочистити пістолет.
3. Неподання або непросування набою з магазина в набійник. Затвор перебуває в передньому положенні, але набій в набійнику відсутній; затвор зупинився в середньому положенні разом з набоєм, не дославши його в набійник 1. Забруднення магазина й рухомих частин пістолета. 2. Погнутість верхніх країв корпуса магазину. 1. Перезарядити пістолет і продовжити стрільбу. Прочистити пістолет і магазин. 2. Замінити несправний магазин.
4. Прихват (обмеження) гільзи затвором. Гільза не викинута назовні через вікно в затворі й заклинилася між затвором і казенним зрізом ствола 1. Забруднення рухливих частин пістолета. 2. Несправність викидача, його пружини або відзеркалювача. 1. Викинути схоплену гільзу й продовжити стрільбу. 2. При несправності викидача із пружиною або відзеркалювача відправити пістолет у майстерню.
5. Автоматична стрільба 1. Згущення мастила або забруднення частин ударно-спускового механізму. 2. Зношування бойового зводу курка або носика шептала. 3. Ослаблення або злам пружини шептала. 4. Торкання полички уступу запобіжника зуба шептала. 1. Оглянути й прочистити пістолет. 2. Відправити пістолет у майстерню. 3. Відправити пістолет у майстерню. 4. Відправити пістолет у майстерню.

МАТЕРІАЛЬНА ЧАСТИНА ПІСТОЛЕТА «ФОРТ-12»





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1303 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...