Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мал. 8. Зворотна пружина



Ударно-спусковий механізм (мал. 9) складається з курка, шептала із пружиною, спускової тяги з важелем зводу, спускового гачка, бойової пружини й засувки бойової пружини.

Мал. 9. Частини ударно-спускового механізму: 1- курок; 2- шепотіло із пружиною; 3- спускова тяга з важелем взводу; 4- бойова пружина; 5- спусковий гачок; 6- засувка бойової пружини.

Курок (мал. 10) служить для нанесення удару по ударнику. Він має: зверху - головку з насічкою для зведення курка рукою; на передній площині - виріз для забезпечення вільного ходу курка при спуску його з бойового взводу; виїмка для зачепа запобіжника; у основи курка - два уступи: верхній - запобіжний звід, нижній - бойовий взвод; з боків - цапфи, на яких обертається курок у цапфових гніздах рамки, і дугоподібні виточки для зменшення ваги; праворуч - зуб самозводу для зведення курка важелем взводу; ліворуч - виступ для запирання курка запобіжником; знизу - поглиблення для широкого пера бойової пружини; праворуч у нижній частині основи курка - кільцева виїмка для поміщення п'яточки важеля зводу.

Мал. 10. Курок: а- ліва сторона; б- права сторона; 1- головка з насічкою; 2- виріз; 3- виїмка; 4- запобіжний звід; 5- бойовий звід; 6- цапфи; 7- зуб самозводу; 8- виступ; 9- поглиблення; 10- кільцева виїмка.

Цапфи курка мають лиски для вільного відділення курка від рамки.

Шептало (мал. 11) служить для втримання курка на бойовому й запобіжному зводі. Воно має: носик для зчеплення з уступами курка; цапфи, на яких обертається шептало в цапфових гніздах рамки; ліворуч - зуб для підйому шептала поличкою уступу запобіжника при перекладі запобіжника в положення "Запобіжник"; праворуч - виступ, на який діє важіль зводу при спуску курка.

Мал. 11. Шептало: 1- цапфи шептала; 2-зуб; 3- виступ; 4- носик шептала; 5-пружина шептала; 6-стійка шептала.

На лівій цапфі шептала надіта пружина. З'єднання пружини шептала із шепталом зроблено рознімним; кінець пружини входить у спеціальний отвір у стійці шептала. Вільний кінець пружини зігнуть у вигляді гачка для з'єднання із затворною затримкою. Пружина притискає носик шептала до курка. Цапфи шептала мають лиски для вільного відділення шептала від рамки.

Спускова тяга з важелем зводу (мал. 12.) служить для спуска курка з бойового взводу й взведення курка при натиску на хвіст спускового гачка.

Мал. 12. Спускова тяга з важелем зводу: 1- спускова тяга; 2- важіль зводу; 3- цапфи спускової тяги; 4- роз'єднувальний виступ важеля взводу; 5- виріз; 6- виступ самозводу; 7- п’яточка важеля взводу.

Спускова тяга має на кінцях цапфи. Передньою цапфою вона з'єднується зі спусковим гачком, а задньої - з важелем взводу.

Важіль зводу має: роз'єднувальний виступ, за допомогою якого він розчіплюється із шепталом при русі затвора назад; виріз для виступу шептала; виступ самозводу, що зводить курок при натиску на хвіст спускового гачка; п’яточку, на яку опирається вузьке перо бойової пружини. П’явочка важеля взводу міститься в кільцевій виїмці курка.

Спусковий гачок (мал. 13) служить для спуска курка з бойового взводу й взведення курка при стрілянині само взводом. Він має: цапфи, які містяться в цапфові гнізда рамки; отвір для з'єднання зі спусковою тягою й хвіст. Спусковий гачок своєю головкою уставляється у вікно стійки рамки.

Мал. 13. Спусковий гачок: 1- цапфа; 2 - отвір; 3 - хвіст.

Бойова пружина (мал. 14) служить для приведення в дію курка, важеля зводу й спускової тяги. Вона має: широке перо для дії на курок; вузьке перо для дії на важіль взводу й спускову тягу; у середній частині - отвір для надягання пружини на приплив з різьбовим отвором основи рукоятки.

Мал. 14. Бойова пружина: 1- широке перо; 2- вузьке перо; 3- відбійний кінець: 4 - отвір; 5- засувка.

Нижній кінець бойової пружини є засувкою магазина. Кінець широкого пера бойової пружини зігнуть для забезпечення відбою курка, тобто для постановки курка на запобіжний взвод у спущеному положенні. Бойова пружина кріпиться на підставі рукоятки засувкою.

Рукоятка із гвинтом (мал. 15) прикриває бічні вікна й задню стінку основи рукоятки й служить для зручності втримання пістолета в руці. Вона має: отвір для гвинта, що кріпить рукоятку до основи рукоятки; антабку для пристібування пістолетного ремінця; пази для вільного насування рукоятки на основу рукоятки; у задній стінці - виїмку для засувки магазина. В отворі для гвинта розташована металева втулка, що призначена для стопоріння головки гвинта від довільного відгвинчування. Рукоятка виготовлена із пластмаси. Гвинт рукоятки служить для кріплення рукоятки й засувки на підставі рукоятки. Він має головку й нарізну частину. Гвинт рукоятки служить для кріплення рукоятки й засувки на підставі рукоятки. Він має головку й нарізну частину.

Мал. 15. Рукоятка із гвинтом:1- антабка; 2- пази; 3 - отвір; 4 - гвинт.

Затворна затримка (мал. 16) утримує затвор у заднім положенні після вичерпання всіх набоїв з магазину.

Мал. 16. Затворна затримка: 1- виступ; 2 - кнопка з насічкою; 3- отвір; 4- віддзеркалювач.

Вона має: у передній частині - виступ для втримання затвора в заднім положенні; кнопку з насічкою для звільнення затвора натисканням руки; у задній частині - отвір для з'єднання з лівою цапфою шептала; у верхній частині - віддзеркалювач для віддзеркалення назовні гільз (набоїв) через вікно в затворі. Затворна затримка передньою частиною уставляється у виріз у лівій стінці рамки.

Магазин (мал. 17) служить для приміщення восьми набоїв. Він складається з корпуса, подавача, пружини подавача й кришки.

Мал. 17. Магазин: 1- корпус магазина; 2- подавач; 3- пружина подавача; 4- кришка магазина.

Корпус магазина (мал. 18) з'єднує всі частини магазина. Верхні краї бічних стінок корпуси загнуті усередину для втримання набоїв і подавача, а також для напрямку набоїв при подачі їх у набійник затвором. Він має: у бічних стінках - вікна для зменшення ваги магазина й для визначення кількості набоїв, що перебувають у магазині; унизу - загнуті ребра для кришки магазина, виступ для засувки магазина, виріз для вільного проходу лівої стінки кришки магазина, ринва (жолоб) для проходу зуба подавача.

Мал. 18. Корпус магазина: 1- вікно; 2- загнуте ребро; 3- виступ; 4- виріз; 5- ринва (жолоб).

Магазин уставляється в основу рукоятки через нижнє вікно.

Подавач (мал. 19) служить для подачі набоїв. Він має два відігнутих кінці, які направляють рух його в корпусі магазина. На одному з відігнутих кінців подавача з лівої сторони є зуб для включення затворної затримки після вичерпання всіх набоїв з магазину.

Мал. 19. Подавач: 1- відігнуті кінці; 2- зуб.

Пружина подавача (мал. 20) служить для подачі нагору подавача з набоями при стрільбі. Нижній кінець пружини відігнутий для запирання кришки магазина.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 979 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...