Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості надзвичайних ситуацій воєнного часу



Особливості проведення заходів щодо захисту населення й територій від НС у воєнний час носять об'єктивний характер і викликані істотними відмінностями параметрів і умов виникнення й поширення НС у воєнний час.

В – перших, в умовах воєнного часу НС будуть відрізнятися масштабністю, множинністю й практично одночасністю виникнення.

По-друге, вплив на територію в умовах воєнного часу буде не разовим, а багаторазовим, що створить додаткові труднощі при ліквідації виникаючих НС.

Все це приведе до необхідності істотних змін в організації заходів щодо захисту населення й територій, організації життєдіяльності населення і його забезпечення в керуванні роботами по ліквідації НС і їхніх окремих наслідків, причому частка наслідків НС, на які необхідно реагувати негайно, буде рости.

У третіх, істотною відмінністю НС військового характеру є обмеженість або значне зниженні ресурсних можливостей по всіх видах забезпечення дій сил і засобів реагування, насамперед по матеріально-технічному й транспортному забезпеченню, а також можливостями (у силу проведення мобілізаційних заходів) професійних аварійно-рятувальних (пошукових) і аварійно-відбудовних сил.

В-четвертих НС військового характеру об'єктивно викличуть необхідність проведення масових заходів щодо переселення населення, аж до евакуації населення на тривалі строки глибокого освоєння нових районів розміщення.

У-п'ятих особливою проблемою воєнного часу є необхідність дозволу комплексу питань, пов'язаних з організацією життєдіяльності населення.

У шостих, НС військового характеру непередбачені за часом і по територіальному поширенню.

Таким чином, НС військового характеру мають яскраво виражені особливості й зажадають для їхньої ліквідації мобілізації всіх наявних ресурсів, сил і засобів для підтримки життєдіяльності населення області, корінної реорганізації систем керування, забезпечення й взаємодії. При цьому істотно зростає роль невоєнізованих формувань ГЗ територіального й об'єктового підпорядкування, а також служб цивільної оборони і їхніх спеціальних сил і засобів.






Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 181 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...