Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

A.Sinus costodiaphragmaticus pleurae B.Sinus costomediastinalis pleurae A. 14 страница



Z. Триптофан

AA. Тирозин

BB. Пролiн

CC. Аланiн

DD. Гiстидин

23. До клiнiки надiйшов хворий зi скар-гами на бiль у правiй пiдребернiй дiлян-цi, блювання з кров’ю. При дослiдженнi було встановлено збiльшення печiнки, розширення пiдшкiрних вен передньої стiнки живота. В якiй судинi утрудне-


ний кровотiк?

Z. Ворiтна вена

AA. Черевна аорта

BB. Печiнковi вени

CC. Нижня порожниста вена

DD. Верхня порожниста вена

24. До лабораторiї направлено матерi-ал бiлуватого нашарування iз слизових оболонок ротової порожнини. Висiв матерiалу зроблено на середовище Са-буро, вiдмiчено рiст сметаноподiбних колонiй. Бактерiоскопiя виявила коро-ткi брунькованi нитки. До збудникiв якої iнфекцiї вiдносять iзольованi мi-кроорганiзми?

Z. Мiкоз

AA. Спiрохетоз

BB. Рикетсiоз

CC. Мiкоплазмоз

DD. Хламiдiоз

25. У хворого, який проходить курс лi-кувального голодування, нормальний рiвень глюкози у кровi пiдтримується головним чином за рахунок глюконео-генезу. З якої амiнокислоти при цьому у печiнцi людини найбiльш активно син-тезується глюкоза?

Z. Аланiн

AA. Лiзин

BB. Валiн

CC. Глутамiнова кислота

DD. Лейцин

26. Оглядаючи дитину 6-ти рокiв, лiкарпомiтив на глоткових мигдаликах сiру-вату плiвку, при спробi видалення якої виникла помiрна кровотеча. Бактерiо-скопiя мазкiв з мигдаликiв показала на-явнiсть грампозитивних бактерiй була-воподiбної форми. Якi симптоми мо-жуть виникнути у дитини у найближчi днi, якщо не буде проведене специфi-чне лiкування?

Z. Токсичнi ураження серцевого м’яза, печiнки, нирок

AA. Набряк легенiв

BB. Дуже сильний нападоподiбний ка-шель

CC. Папульознi висипи на шкiрi

DD. Хвильоподiбна лихоманка

27. Хворий 46-ти рокiв звернувся до лi-каря зi скаргою на бiль в суглобах, який посилюється напередоднi змiни погоди. У кровi виявлено пiдвищення концен-трацiї сечової кислоти. Посилений роз-пад якої речовини є найвiрогiднiшою


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант, вiтчизнянi студенти) 2010 рiк  

причиною захворювання?

Z.

AA.

BB.

CC.

DD.

28. Чоловiк 65-ти рокiв надiйшов доневрологiчного вiддiлення з дiагнозом постiнсультний синдром. Який препа-рат найбiльш доцiльно призначити хво-рому для прискорення одужання?

Z. Галантамiну гiдрохлорид

AA. Iпратропiум бромiд

BB. Дипiроксим

CC. Iзонiтрозин

DD. Ацеклiдин

29. Через 2-3 години пiсля парентераль-ного введення препарату у пацiєнта розвинувся коматозний стан, спостерi-гається дихання типу Чейн-Стокса, зi-ницi рiзко звуженi, колiнний рефлекс збережений. Який препарат мiг спри-чинити отруєння?

Z. Морфiн

AA. Амiназин

BB. Сибазон

CC. Спирт етиловий

DD. Фенобарбiтал

30. Дитина 3-х рокiв надiйшла до клiнi-ки з дiагнозом отит. Є вiрогiднiсть роз-повсюдження гною iз барабанної поро-жнини через задню стiнку. Куди найвi-рогiднiше може потрапити гнiй?

Z. В соскоподiбну печеру

AA. У внутрiшнє вухо

BB. В слухову трубу

CC. В зовнiшнiй слуховий прохiд

DD. В задню черепну ямку

31. В медико-генетичнiй консультацiїпри обстеженнi хворого хлопчика в кровi були виявленi нейтрофiльнi лей-коцити з однiєю "барабанною пали-чкою". Наявнiсть якого синдрому мо-жна запiдозрити у хлопчика?

Z. Синдром Клайнфельтера

AA. Синдром Дауна

BB. Синдром Шерешевського-Тернера

CC. Синдром Едвардса

DD. Синдром трисомiї-Х

32. Пiсля травми передньої поверхнiверхньої третини передплiччя у хво-рого утруднення пронацiї, послаблення долонного згинання кистi та порушен-


ня чутливостi шкiри 1-3 пальцiв на до-лонi. Який нерв ушкоджено?

Z. n. medianus

AA. n. musculocutaneus

BB. n. ulnaris

CC. n. cutaneus antebrachii medialis

DD. n. radialis

33. До лiкарнi доставлено дитину 2-хрокiв з уповiльненим розумовим i фiзи-чним розвитком, що страждає на частi блювання пiсля прийому їжi. У сечi ви-значена фенiлпiровиноградна кислота. Наслiдком якого порушення є дана па-тологiя?

Z. Обмiн амiнокислот

AA. Лiпiдний обмiн

BB. Вуглеводний обмiн

CC. Водно-сольовий обмiн

DD. Фосфорно-кальцiєвий обмiн

34. Пiд час патронажу лiкар виявив удитини симетричну шорсткiсть щiк, дi-арею, порушення нервової дiяльностi. Нестача яких харчових факторiв є при-чиною такого стану?

Z. Нiкотинова кислота, триптофан

AA. Лiзин, аскорбiнова кислота

BB. Треонiн, пантотенова кислота

CC. Метiонiн, лiпоєва кислота

DD. Фенiлаланiн, пангамова кислота

35. Чоловiк 38-ми рокiв загинув приспробi пiдйому вантажу. Розвинувся ко-лаптоїдний стан. На аутопсiї виявлений розрив обширної аневризми грудного вiддiлу аорти. За життя страждав на вiсцеральний сифiлiс. Який патологi-чний процес в даному випадку обумо-вив зменшення мiцностi стiнки аорти, її розширення i розрив?

Z. Зникнення еластичних волокон

AA. Зникнення колагенових волокон

BB. Атрофiя м’язового шару

CC. Змiни iнтими за типом "шагреневої шкiри"

DD. Новоутворення судин

36. У хворого на мiастенiю пiсля при-значення прозерину з’явилися нудота, дiарея, посмикування м’язiв язика i ске-летних м’язiв. Чим можна усунути iнто-ксикацiю?

Z. Атропiну сульфат

AA. Фiзостигмiн

BB. Пiрiдостигмiну бромiд

CC. Iзадрин

DD. Мезатон


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант, вiтчизнянi студенти) 2010 рiк  

37. У хворого з типовою клiнiчною кар-тиною дизентерiї, внаслiдок раннього застосування антибiотикiв, пiд час ба-ктерiологiчного дослiдження випоро-жнень шигели не виявленi. Титр анти-шигельозних антитiл в РПГА у парних сироватках у даного хворого пiдвищив-ся в 4 рази. Про що це свiдчить?

Z. Пiдтверджує дiагноз дизентерiї

AA. Виключає дiагноз дизентерiї

BB. Перенiс дизентерiю ранiше

CC. Неспецифiчна реакцiя

DD. Вакцинальна реакцiя

38. Чоловiк помер вiд гострого iнфе-кцiйного захворювання, яке супрово-джувалось гарячкою, жовтяницею, ге-морагiчною висипкою на шкiрi та сли-зових оболонках, а також гострою нир-ковою недостатнiстю. При гiстологi-чному дослiдженнi тканини нирки (за-барвлення за Романовським-Гiмзою) виявленi звивистi бактерiї, якi мають вигляд букв С та S. Якi бактерiї були виявленi?

Z. Лептоспiри

AA. Трепонеми

BB. Спiроли

CC. Борелiї

DD. Кампiлобактерiї

39. Чоловiку 46-ти рокiв, що хворiє надифузний токсичний зоб, була проведе-на операцiя резекцiї щитоподiбної за-лози. Пiсля операцiї вiдмiчаються вiд-сутнiсть апетиту, диспепсiя, пiдвищена нервово-м’язова збудливiсть. Маса тi-ла не збiльшилася. Температура тiла у нормi. Чим, iз нижче перелiченого, об-умовлений стан хворого?

Z. Зниженням продукцiї паратгормону

AA. Зниженням продукцiї тироксину

BB. Пiдвищенням продукцiї кальцитонiну

CC. Пiдвищенням продукцiї тиреолiбери-

ну

DD. Пiдвищенням продукцiї тироксину

40. У хворого з дихальною недостатнi-стю рН кровi 7,35. Визначення pCO 2 по-казало наявнiсть гiперкапнiї. При до-слiдженнi рН сечi вiдзначається пiдви-щення її кислотностi. Яка форма пору-шення кислотно-основного стану в да-ному випадку?


Z. Ацидоз газовий, компенсований

AA. Ацидоз метаболiчний, компенсова-ний

BB. Ацидоз метаболiчний, декомпенсова-ний

CC. Алкалоз газовий, компенсований

DD. Алкалоз газовий, декомпенсований

41. Чоловiку з виразковою хворобоюдванадцятипалої кишки лiкар пiсля курсу терапiї пропонує вживання сокiв iз капусти та картоплi. Вмiст яких речо-вин в цих овочах сприяє профiлактицi та загоєнню виразок?

Z. Вiтамiн U

AA. Пантотенова кислота

BB. Вiтамiн C

CC. Вiтамiн B 1

DD. Вiтамiн K

42. У 12-ти рiчного хлопчика в сечi ви-явлено високий вмiст усiх амiнокислот алiфатичного ряду. При цьому вiдмiче-на найбiльш висока екскрецiя цистину та цистеїну. Крiм того, УЗД нирок по-казало наявнiсть каменiв у них. Яка па-тологiя найбiльш вiрогiдна?

Z. Цистинурiя

AA. Алкаптонурiя

BB. Цистит

CC. Фенiлкетонурiя

DD. Хвороба Хартнупа

43. У дитини 5-ти рокiв гостра правобi-чна нижньодольова пневмонiя. При по-сiвi харкотиння виявлено, що збудник захворювання стiйкий до пенiцилiну, але чутливий до макролiдiв. Який пре-парат найбiльш доцiльно використати у даному випадку?

Y. Азитромiцин

Z. Тетрациклiн

AA. Гентамiцин

BB. Стрептомiцин

CC. Ампiцилiн

44. У дитини 10-ти рокiв хiрург запiдо-зрив запалення дивертикула Меккеля, що потребує оперативного втручання. Ревiзiя якої дiлянки кишечника необхi-дна, щоб знайти дивертикул?


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант, вiтчизнянi студенти) 2010 рiк  

Z. 1 м клубової кишки вiд мiсця впадiння її в товсту кишку

AA. 0,5 м порожньої кишки вiд зв’язки Трейца

BB. Низхiдна ободова кишка

CC. Висхiдна ободова кишка

DD. 20 см клубової кишки вiд клубово-слiпокишкового кута

45. Чоловiк 44-х рокiв з iнфарктом мi-окарда, помер вiд лiвошлуночкової не-достатностi. На аутопсiї: набряк легень, дрiбнокраплиннi крововиливи у серо-зних та слизових оболонках. Мiкро-скопiчно: дистрофiчнi та некробiотичнi змiни епiтелiю проксимальних каналь-цiв нирок, у печiнцi - центролобулярнi крововиливи та осередки некрозу. Який з видiв порушення кровообiгу найбiльш вiрогiдний?

Z. Гостре загальне венозне повнокров’я

AA. Артерiальна гiперемiя

BB. Хронiчне загальне венозне повно-кров’я

CC. Гостре недокрiв’я

DD. Хронiчне недокрiв’я

46. У хворого гнiйне запалення клино-подiбної пазухи. В яку частину носової порожнини витiкає гнiй?

Z. Meatus nasi superior

AA. Meatus nasi communis

BB. Meatus nasi medius

CC. Meatus nasi inferior

DD. -

47. До стацiонару надiйшов хворий здiагнозом: виразкова хвороба 12-палої кишки у фазi загострення, виразка ци-булини 12-палої кишки. Аналiз шлун-кового соку показав пiдвищення секре-торної та кислотоутворюючої функцiй шлунка. Оберiть препарат, що знижує секреторну функцiю залоз шлунка за рахунок блокади H 2-рецепторiв:

Z. Фамотидин

AA. Атропiну сульфат

BB. Метацин

CC. Платифiлiн

DD. Екстракт беладони сухий

48. У хворого 30-ти рокiв iз гостримзапаленням пiдшлункової залози (пан-креатитом) виявлено порушення поро-жнинного травлення бiлкiв. Це може бути пов’язано iз недостатнiм синтезом та видiленням залозою такого фермен-ту:


Z. Трипсин

AA. Пепсин

BB. Лiпаза

CC. Дипептидаза

DD. Амiлаза

49. Хворому тривалий час вводили ви-сокi дози гiдрокортизону, внаслiдок чо-го настала атрофiя однiєї з зон кори наднирникiв. Яка це зона?

Z. Пучкова

AA. Клубочкова

BB. Сiтчаста

CC. Клубочкова i сiтчаста

DD. -

50. Жiнка 25-ти рокiв скаржиться на по-стiйний бiль у дiлянцi серця, задишку пiд час рухiв, загальну слабкiсть. Об’є-ктивно: шкiра блiда та холодна, акро-цiаноз. Ps- 96/хв., АТ- 105/70 мм рт.ст. Межа серця змiщена на 2 см влiво. Пер-ший тон над верхiвкою серця послабле-ний, систолiчний шум над верхiвкою. Дiагностовано недостатнiсть мiтраль-ного клапана серця. Чим обумовлене порушення кровообiгу?

Z. Перевантаження мiокарда збiльше-ним об’ємом кровi

AA. Перевантаження мiокарда пiдвище-ним опором вiдтоку кровi

BB. Пошкодження мiокарда

CC. Зниження об’єму циркулюючої кровi

DD. Збiльшення об’єму судинного русла

51. У потерпiлого в аварiї спостерiгає-ться кровотеча з м’яких тканин попере-ду вiд кута нижньої щелепи. Яку судину необхiдно перев’язати для зупинки кро-вотечi?

Z. A.facialis

AA. A.carotis interna

BB. A.temporalis superficialis

CC. A.alveolaris inferior

DD. A.lingvalis

52. При мiкроскопiї зiскрiбку з язи-ка, забарвленого за Грамом, знайде-нi овальнi, округлi, темно-фiолетового кольору, видовженi ланцюжки клiтин, що брунькуються. Про збудника якого захворювання може йти мова?

Z. Кандидоз

AA. Актиномiкоз

BB. Стрептококова iнфекцiя

CC. Стафiлококова iнфекцiя

DD. Дифтерiя

53. В препаратi представлений по-


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант, вiтчизнянi студенти) 2010 рiк  

рожнистий орган. Слизова оболонка вкрита дворядним вiйковим епiтелiєм, що переходить в однорядний. М’язова пластинка слизової добре розвинена по вiдношенню до товщини всiєї стiнки. Хряща i залоз немає. Який орган пред-ставлений в препаратi?

Z. Дрiбний бронх

AA. Середнiй бронх

BB. Трахея

CC. Гортань

DD. Сечовий мiхур

54. Основна маса азоту з органiзму ви-водиться у виглядi сечовини. Знижен-ня активностi якого ферменту в печiн-цi призводить до гальмування синтезу сечовини i нагромадження амонiаку в кровi i тканинах?

Z. Карбамоїлфосфатсинтаза

AA. Аспартатамiнотрансфераза

BB. Уреаза

CC. Амiлаза

DD. Пепсин

55. Хвора 36-ти рокiв страждає на ко-лагеноз. Збiльшення вмiсту якого ме-таболiту найбiльш вiрогiдно буде вста-новлено у сечi?

Z. Оксипролiн

AA. Iндикан

BB. Креатинiн

CC. Сечовина

DD. Уробiлiноген

56. При копрологiчному дослiдженнiвстановлено, що кал знебарвлений, у ньому знайдено краплi нейтрального жиру. Найбiльш вiрогiдною причиною цього є порушення:

Z. Надходження жовчi до кишечнику

AA. Кислотностi шлункового соку

BB. Секрецiї пiдшлункового соку

CC. Секрецiї кишкового соку

DD. Процесiв всмоктування в кишечнику

57. При обстеженнi хворого виявленiнаступнi клiнiчнi прояви: шкiрнi покри-ви рожевi, теплi на дотик, сухi, ЧСС-92/хв.,ЧДР- 22/хв., температура тiла - 39, 2 oC. Яке спiввiдношення процесiв утворення i вiддачi тепла в описаному перiодi лихоманки?


Z. Теплопродукцiя дорiвнює тепловiд-дачi

AA. Теплопродукцiя перевищує тепловiд-дачу

BB. Теплопродукцiя нижче за тепловiдда-

чу

CC. Зниження тепловiддачi на фонi не-змiненої теплопродукцiї

DD. Посилення теплопродукцiї без змiни тепловiддачi

58. Хворий 21-го року надiйшов до ста-цiонару з загостренням хронiчного тон-зилiту. Скаржиться на слабкiсть, задуху при помiрному фiзичному навантажен-нi. Температура 37, 5 oC. ЧСС- 110/хв. ЕКГ: ритм синусовий, iнтервал P Q по-довжений. Яка аритмiя у хворого?

Z. Передсердно-шлуночкова блокада I

ст.

AA. Передсердно-шлуночкова блокада II

ст.

BB. Внутрiшньопередсердна блокада

CC. Порушення внутрiшньошлуночкової провiдностi

DD. Передсердно-шлуночкова екстраси-столiя

59. Секрецiя яких гормонiв гiпофiзугальмується пiсля прийому оральних контрацептивiв, якi мiстять статевi гор-мони?

Z. Гонадотропнi

AA. Вазопресин

BB. Тиреотропнi

CC. Соматотропний

DD. Окситоцин

60. У хворого на гiпертонiчну хворобувиявлено високий рiвень ренiну в кровi. Якому з гiпотензивних засобiв слiд вiд-дати перевагу в цьому випадку?

Z. Лiзиноприл

AA. Анаприлiн

BB. Празозин

CC. Нiфедiпiн

DD. Дихлотiазид

61. При гiстологiчному дослiдженнiнирки у кiрковiй речовинi визначається каналець, вистелений одношаровим ку-бiчним облямiвчастим епiтелiєм, ци-топлазма якого забарвлена оксифiль-но. Який сегмент нефрону виявлений у препаратi?


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант, вiтчизнянi студенти) 2010 рiк  

Z. Проксимальний звивистий каналець

AA. Збiрна трубочка

BB. Дистальний звивистий каналець

CC. Дистальний прямий каналець

DD. Петля Генле

62. Встановлено ураження вiрусом ВIЛТ-лiмфоцитiв. При цьому фермент вi-русу зворотня траскриптаза (РНК-залежна ДНК-полiмераза) каталiзує синтез:

Z. ДНК на матрицi вiрусної i-РНК

AA. Вiрусної i-РНК на матрицi ДНК

BB. ДНК на вiруснiй р-РНК

CC. Вiрусної ДНК на матрицi ДНК

DD. i-РНК на матрицi вiрусного бiлка

63. Людина зробила максимально гли-бокий видих. Як називається об’єм по-вiтря, що знаходиться в її легенях пiсля цього?

Z. Залишковий об’єм

AA. Функцiональна залишкова ємнiсть легень

BB. Ємнiсть вдиху

CC. Резервний об’єм видиху

DD. Альвеолярний об’єм

64. Внаслiдок активацiї iонних каналiвзовнiшньої мембрани збудливої клiти-ни значно збiльшився її потенцiал спо-кою. Якi канали були активованi?

Z. Калiєвi

AA. Натрiєвi

BB. Швидкi кальцiєвi

CC. Повiльнi кальцiєвi

DD. Натрiєвi та кальцiєвi

65. Хворому з кардiогенним шоком, гi-потензiєю, ядухою i набряками ввели неглiкозидний кардiотонiк. Який саме препарат був введений хворому?

Z. Добутамiн

AA. Кофеїн-бензоат натрiю

BB. Кордiамiн

CC. Етимiзол

DD. Бемегрид

66. Пiсля травми хворий не може розi-гнути руку в лiктьовому суглобi. Пору-шення функцiї якого м’яза може бути причиною цього?

Z. Musculus triceps brachii

AA. Musculus biceps brachii

BB. Musculus brachialis

CC. Musculus coraco-brachialis

DD. Musculus subscapularis

67. Пiд час гiстологiчного дослiдження


стулок мiтрального клапана серця жiн-ки 30-ти рокiв було встановлено, що ендотелiальнi клiтини вогнищево де-сквамованi, в цих дiлянках на поверхнi стулки розташованi дрiбнi тромботичнi нашарування, сполучна тканина стул-ки з явищами мукоїдного набухання з дiлянками склерозу та васкуляризацiї. Дiагностуйте вид клапанного ендокар-диту:

Z. Поворотньо-бородавчастий

AA. Дифузний

BB. Гострий бородавчастий

CC. Фiбропластичний

DD. Полiпозно-виразковий

68. У збiльшеному шийному лiмфати-чному вузлi дiвчинки 14-ти рокiв мi-кроскопiчно було встановлено, що тка-нинна будова вузла порушена, лiмфої-днi фолiкули вiдсутнi, є дiлянки скле-розу та вогнища некрозу, клiтинний склад вузла полiморфний, присутнi лiм-фоцити, еозинофiли, атиповi клiтини великих розмiрiв з багаточасточко-вими ядрами (клiтини Березовського-Штернберга) та також одноядернi клi-тини великих розмiрiв. Дiагностуйте за-хворювання:

Z. Лiмфогранулематоз

AA. Гострий лiмфолейкоз

BB. Хронiчний лiмфолейкоз

CC. Лiмфома Беркiта

DD. Грибоподiбний мiкоз

69. Який з перерахованих сечогiннихзасобiв НЕ БУДЕ проявляти дiурети-чного ефекту у пацiєнта з хворобою Аддiсона?

Z. Спiронолактон

AA. Фуросемiд

BB. Гiпотiазид

CC. Трiамтерен

DD. Етакринова кислота

70. Пiд час розтину чоловiка, у якогопiсля поранення кiнцiвки виникло три-вале нагноєння рани, i який помер при явищах iнтоксикацiї, знайдено загальне виснаження, зневоднення, бура атро-фiя печiнки, мiокарду, селезiнки, попе-речносмугастої мускулатури та амiлої-доз нирок. Який з перелiчених дiагнозiв найбiльш вiрогiдний?


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант, вiтчизнянi студенти) 2010 рiк  

Z. Хронiосепсис

AA. Септикопiємiя

BB. Септицемiя

CC. Хвороба Чорногубова

DD. Бруцельоз

71. Препарат чинить згубний вплив наеритроцитарнi форми малярiйних пла-змодiїв, дизентерiйну амебу. Застосову-ється для лiкування та профiлактики малярiї, лiкування амебiазу i колагено-зiв. Визначте цей препарат:

Z. Хiнгамiн

AA. Еметину гiдрохлорид

BB. Тетрациклiн

CC. Еритромiцин

DD. Хiнiн

72. У хворого у кровi збiльшення кон-центрацiї пiрувату, значна кiлькiсть йо-го екскретується з сечею. Який авiта-мiноз спостерiгається у хворого?

Z. B 1

AA. E

BB. B 3

CC. B 6

DD. B 2

73. Дитина страждає на iдiосинкразiюлiкарської речовини. Чим зумовлена ця реакцiя?

Z. Спадкова ензимопатiя

AA. Виснаження субстрату, з яким взає-модiє лiкарська речовина

BB. Накопичення лiкарської речовини в органiзмi

CC. Iнгiбування мiкросомальних фермен-тiв печiнки

DD. Супутнє захворювання органу-мiшенi

74. У одного з батькiв запiдозрили но-сiйство рецесивного гена фенiлкетону-рiї. Який ризик народження у цiй сiм’ї дитини, хворої на фенiлкетонурiю?

Z. 0%

AA. 25%

BB. 50%

CC. 75%

DD. 100%

75. Патологоанатом у бiоптатi шкiрипобачив гостре серозно-геморагiчне запалення i дiлянку некрозу. З анам-незу: захворювання почалося з по-яви невеликої червоної плями, в цен-трi якої утворився мiхур iз серозно-геморагiчною рiдиною. Згодом цен-тральна частина стала чорною. Який дiагноз найбiльш вiрогiдний?


Z. Сибiрковий карбункул

AA. Актиномiкоз шкiри

BB. Алергiчний дерматит

CC. Карбункул стрептококовий

DD. Хiмiчний дерматит

76. В легенях пацiєнта, який протягом

9-ти рокiв працював шлiфувальником каменю, виявленi дрiбнi округлої фор-ми щiльнi вузлики, що складаються зi сполучної тканини. На периферiї цих вузликiв розташованi макрофаги. Про-явом якого захворювання є змiни в ле-генях?

Z. Силiкоз

AA. Гостра пневмонiя

BB. Бронхоектатична хвороба

CC. Хронiчний бронхiт

DD. Бронхiальна астма

77. У пацiєнта тривалiсть iнтервалу P − Q на ЕКГ перевищує норму при нормальнiй тривалостi зубця P. При-чиною цього є зменшення швидкостi проведення збудження:

Z. Атрiо-вентрикулярним вузлом

AA. Сино-атрiальним вузлом

BB. Пучком Гiса

CC. Нiжками пучка Гiса

DD. Волокнами Пуркiн’є

78. У пiдлiтка 12-ти рокiв, який впро-довж 3-х мiсяцiв рiзко схуд, вмiст глю-кози у кровi 50 ммоль/л. У нього розви-нулася кома. Який головний механiзм її розвитку?

Z. Гiперосмолярний

AA. Гiпоглiкемiчний





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 399 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.047 с)...