Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Частина 1. Постановка задачі



Постановка задачі - це опис ходу рішення задачі за визначеними правилами, що дає уявлення про сутність процесу, що автоматизується, й логіці перетворення вихідних даних для отримання результату. Студенту у контрольній роботі пропонується використовувати спрощений варіант постановки, що включає одну (або декілька) форму первинного документа і взаємозв'язані з ним файли умовно-постійної інформації. Описуються також результуючі документи, які слід отримати в ході рішення задачі. Постановка задачі даного напрямку має стандартну структуру, що складається з наступних розділів:

1. Організаційно-економічна сутність задачі.

2. Опис вхідної інформації і методів її контролю.

3. Опис умовно-постійної інформації.

4. Опис результуючої інформації.

5. Опис алгоритму розв'язання задачі.

У додатку до контрольної роботи обов'язково повинні бути приведені зразки первинних і результуючих документів, скріншоти екранних форм схеми даних).

Приклад вирішення завдання наведено у додатку А. Не допускається опис в контрольній роботі приведеного прикладу в якості варіанту


Додаток А

Приклад вирішення практичної частини контрольної роботи

В якості прикладу розглядається наступна задача.

Для відділу поставок з метою управління необхідно щомісячно отримувати відомість під назвою «Фактичне виконання поставок», що містить два показники:

- сума, на яку виконані поставки кожним постачальником;

- загальна сума поставок, виконаних усіма постачальниками.

Перший показник розраховується шляхом складання сум, що відображують фактично поставлені матеріали кожним постачальником, а другий - шляхом додавання всіх сум, що відбивають всі постачання виконані усіма постачальниками.

Вхідною оперативною інформацією служить прибуткова накладна, що містить такі реквізити (умовна форма): код постачальника, найменування постачальника, код матеріалу, найменування матеріалу, код одиниці виміру матеріалу, дата поставки, сума поставки фактична. Необхідно розмістити дані реквізити в первинному документі.

Довідковою інформацією служать такі реквізити: код постачальника, найменування постачальника, код матеріалу, найменування матеріалу, код одиниці виміру матеріалу, розрахунковий рахунок постачальника, адреса постачальника.

У результаті слід отримати відомість з наступними реквізитами: найменування постачальника, сума поставки постачальником, сума поставки усіма постачальниками.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 217 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...