Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Страви з тушкованої риби



Тушкують рибу сирою, або попередньо обсмаженою. В тушкованому виді краще всього готувати дрібну рибу, цілою, при цьому кістки її добре розм`якшуються. Доцільно також готувати тушковані страви соленої риби. При солінні втрачається значна кількість екстрактивних речовин риби, які обумовлюють її смак. Тушкування значно виправляє цей недолік, збагачуючи страву смаковими та ароматичними речовинами. При міцному посолі змінюється структура білків риби: глобуліни зовсім втрачають розсипність і здатність до набрякання, а це приводить до того, що риба стає сухою і грубою.

В процесі тушкування усувається цей недолік. Для тушкування використовують ті ж овочі і ароматичні речовини, що і для припускання.

Тріска тушкована в молоці з цибулею. Філе тріски з шкірою нарізають на порції, солять, перчать, панірують в муці і обсмажують основним способом. Кладуть в сотейник добавляють смажену цибулю, заливають гарячим молоком і тушкують до готовності. Подають з відварною картоплею, посипаючи зеленню.

Риба тушкована з цибулею і солодким перцем. Рибу обсмажують з жиром. Ріпчасту цибулю шинкують і пасерують. Солодкий стручковий перець шинкують соломкою і з’єднують з пасерованою цибулею, прогрівають 3 - 5 хв. Пасеровані овочі кладуть в сотейник, добавляють нарізані дольками свіжі помідори, підливають бульйон і проварюють. Потім кладуть рибу, розтертий сіллю часник, зелень петрушки і тушкують на слабому вогні 10 - 15 хв. При відпуску кладуть рибу, рядом відварну картоплю і все заливають соусом і овочами в якому тушкувалась риба. Страву можна приготовити без стручкового перця, а помідори замінити томат-пюре.

Риба тушкована в томатному соусі. Дрібну рибу тушкують цілою (бички, салаку), велику рибу нарізають на порційні куски сирою з шкірою і кістками. Підготовлену рибу укладають в сотейник, заливають томатним соусом і тушкують. Подають з відварною картоплею.

Риба тушкована в соусі з щавлю. Чисте філе риби панірують в борошні, підсмажують і укладають в сотейник, заливають соусом і тушкують. Для соусу пасерують цибулю, кладуть томат-пюре, пасерують 5 - 10 хв, добавляють бульйон, мучну пасеровку, порізані листя щавлю, зелень петрушки і проварюють 10 - 15 хв. Подають з відварною картоплею.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1841 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...