Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Картопля відварна



Картопля — 344 або картопля моло­да — 333, маса вареної картоплі — 250, масло вершкове—15 або соус—75, або сметана — ЗО. Вихід — 265/325.

Однакові за величиною бульби обчи­щеної картоплі (великі бульби нарізати часточками) покласти в казан шаром не більш як 50 см, залити гарячою водою так, щоб вона вкрила картоплю на 1 — 1,5 см, посолити, накрити кришкою, довести до кипіння і варити при слабко­му кипінні до готовності. Відвар злити, картоплю підсушити (посуд накрити кришкою і поставити на плиту на З— 5 хв на не дуже гаряче місце).

Під час варіння картоплі, яка дуже розварюється, потрібно злити воду через 15 хв після закипання, накрити криш­кою і довести до готовності без води (за рахунок пари, яка утворюється в каза­ні). Так само варять картоплю, обточену бочечкою.

Варити слід невеликими порціями. Відварну картоплю можна використати як самостійну страву або як гарнір.

Подавати в баранчику або в порціон­ній сковороді, полити маслом або смета­ною, або соусом.

Картопляне пюре

Картопля — 293, молоко — 40, мар­гарин столовий — 5, маса пюре — 250, масло вершкове—10 або цибуля ріп­часта— 48, маргарин столовий—10, маса пасерованої цибулі 20, або яй­ця — { /2 шт., масло вершкове — 10. Вихід —260/270/280.

Для картопляного пюре краще вико­ристовувати сорт картоплі з високим вмістом крохмалю. Обчищені однакові за розміром бульби картоплі залити га­рячою водою, посолити, закрити криш­кою і варити до готовності. Відвар злити, картоплю підсушити і гарячою протерти в протиральній машині. В гарячу про­терту картоплю додати розтоплений жир, влити, безперервно помішуючи, га­ряче кип'ячене молоко, щоб маса не потемніла. Суміш збити до утворення пухкої однорідної маси. Слід пам'ятати, що відварену картоплю протирають га­рячою при температурі не нижчій за 80 °С.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 448 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...