Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Курсова робота



з дисципліни "Трудове право України"

Варіант №

на тему:_____________________________________________________

Студента (ки) _____ курсу ______ групи (прізвище, ім'я, по батькові (повністю)

Домашня адреса, телефон:

Перевірив:

Керівник _____________________

Національна шкала _____________

Кількість балів: _________

Оцінка: ECTS _____

Члени комісії ________________

(підпис) (прізвище та ініціали)

м. Харків - 2012 рік

В кінці роботи ставиться дата виконання та підпис студента, який її виконав.

Написану курсову роботу студент надсилає на адресу Університету не пізніше ніж за місяць до початку учбово-екзаменаційної сесії. Роботи в 10-ти денний термін рецензуються викладачами кафедри.

У період сесії, ознайомившись з рецензією, студент захищає свою роботу перед спеціальною комісією, що складається з викладачів кафедри. Під час захисту роботи студент повинен обґрунтувати вибір теми і завдання роботи, сформулювати її основні положення й висновки, навести докази на захист тих положень, які в рецензії кафедри поставлені під сумнів, відповісти на запитання членів комісії.

Підсумком захисту є колективна оцінка комісією курсової роботи. Позитивні якості роботи оцінюються за її змістом та ступенем самостійності, а не за кількістю сторінок. В разі незадовільної оцінки студент зобов'язаний писати та захищати курсову роботу повторно.

В цілому робота не може бути зарахована за таких обставин:

1. Відсутність ознак самостійності її виконання (наприклад,
теоретичний матеріал дослівно переписано з підручника або інших джерел).

2. Виявлення ідентичних за змістом робіт. При цьому не зараховуються всі тотожні курсові роботи.

3. Виконання роботи не за своїм варіантом.

4. Подання до рецензії ксерокопії (копії) роботи.

5. Наявність грубих теоретичних помилок, неправильне рішення практичного завдання.

6. Застосування застарілих норм права або тільки загальних норм права без підтвердження їх спеціальними.

7. Не розкриття хоча б одного з питань теми, поверховість при висвітлені питань плану роботи.

8. При відсутності посилань на норми права, а також рекомендовані роз'яснення вищих судових органів.

9. Суперечливості та логічні неузгодженості аргументації і висновків.

10. Нехтування вимог щодо оформлення.

При наявності недоліків, викладених у п.п. 1, 5-10 робота повертається на доопрацювання з урахуванням зроблених у рецензії зауважень.

На рецензування робота пред'являється тільки через деканат. При наявності інших недоліків робота повертається та повинна бути виконана знову.

Допрацьовані чи повністю перероблені роботи повертаються для рецензування обов'язково разом із попередньою роботою та рецензією на неї.

Написання курсових робіт та їх успішний захист - обов'язкова умова виконання програми навчання. Значення курсової роботи полягає в тому, що вона є дієвим засобом одержання глибоких знань науки трудового права та права соціального забезпечення, які викладаються в Університеті, і ефективним засобом перевірки рівня та глибини засвоєння студентами матеріалу навчальної дисципліни. Саме тому оцінка курсової роботи заноситься в залікову книжку студента поряд з оцінками за екзамени і заліки. Студент не допускається до іспиту, якщо в його заліковій книжці немає оцінки курсової роботи, або якщо його курсова робота не відповідає вимогам цих методичних вказівок або оцінена членами комісії на “незадовільно”.

Тема 1:Предмет трудового права.

Примірний план

Вступ

1. Поняття трудового права як самостійної галузі права

2. Предмет трудового права та класифікація відносин, що його складають

3. Загальна характеристика трудових відносин.

4. Загальна характеристика відносин, тісно пов’язаних з трудовими.

Висновок

Список літератури.

Рекомендована література:

1. Конституція України // Відомості Верховної Ради України. – 1996. - № 30. – ст. 141.

2. Кодекс законів про працю // Відомості Верховної Ради УРСР. – 1971. - № 50. – ст. 375.

3. Вишновецька С. Трудові правовідносини як об’єкт дослідження науки трудового права // Підприємництво, господарство і право. – 2004. - № 1.

4. Єрьоменко В. В. Застосування Конституції до трудових і пов'язаних з ними правовідносин / В. В. Єрьоменко // Акт. пробл. права: теорія і практика: [зб. наук. пр.]. - Луганськ: Вид-во Східноукр. нац. ун-та, 2009. - № 14. - С. 65 - 82.

5. Жернаков В. В. Сфера дії трудового права: історичні та методологічні аспекти / В. В. Жернаков // Правова держава. -К.: ІнЮре. - 1998. -Вип. 9. - С. 177 - 185.

6. Жернаков В. В. До питання про правове розуміння праці та трудових відносин / В. В. Жернаков // Держава і право: юрид. і політ, науки. - 2006. - Вип. 34. - С. 307 - 311.

7. Лавриненко О.В. Трудовое право Украины: наука, отрасль, учебная дисциплина (современное состояние и перспективы развития в ХХІ веке). – Х.: АВГ-Пресс, 2000.

8. Пилипенко П. Д. Проблеми теорії трудового права: мо-ногр. / П. Д. Пилипенко. - Л., 1999.

9. Проскуряков П. Д. Сфера дії трудового права: сутність та перспективи (у контексті розробки нового Трудового кодек­су України) / П. Д. Проскуряков // Пробл. правознавства та пра-воохорон. діяльності. - 2005. - № 2. - Донецьк: Дон. юрид. ін-т, 2005.-С. 304-313.

10. Процевський О. Про предмет трудового права України / О. Процевський // Право України. - 2001. - № 12. - С. 81 - 86.

11. Процевский А. И. Предмет советского трудового права / А. И. Процевский. -М.: Юрид. лит., 1979.

Електронні ресурси:

www.rada.gov.ua – сайт Верховної Ради України

www.nbuv.gov.ua – електронний каталог Національної бібліотеки України ім. Вернадського.

Тема 2: Правове регулювання зайнятості та працевлаштування населення.

Примірний план

Вступ

1. Поняття зайнятості та її види

2. Державна політика в сфері зайнятості.

3. Загальна характеристика органів, що здійснюють працевлаштування, їх правовий статус

4. Порядок реєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу та безробітних.

5. Правовий статус безробітного.

6. Особливості працевлаштування окремих категорій осіб.

Висновок

Список літератури.

Державне регулювання забезпечення зайнятості й працевлаштування є не тільки захистом для безробітних, але й одним із засобів регулювання ринку праці. Правові, економічні й організаційні засади зайнятості населення України та його захист від безробіття, а також соціальні гарантії з боку держави в реалізації громадянами права на працю передбачені Законом України «Про зайнятість населення».

При написанні роботи насамперед необхідно звернути увагу на напрями державної політики у сфері зайнятості та її принципи. Обов’язково має бути визначено поняття зайнятості й перераховано осіб, яких віднесено до зайнятого населення. Слід указати також, хто є безробітним та яку роботу вважають підходящою.

Необхідно висвітлити повноваження органів, які здійснюють працевлаштування.

Далі потрібно розглянути порядок реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України.

Законодавством визначені державні гарантії, які передбачають матеріальне забезпечення на випадок безробіття й надання соціальних послуг за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Нарешті слід висвітлити питання про відповідальність, яка настає за невиконання законодавства про працевлаштування, зокрема про штрафні санкції роботодавців.

Рекомендована література:

1. Конституція України // Відомості Верховної Ради України. – 1996. - № 30. – ст. 141.

2. Кодекс законів про працю // Відомості Верховної Ради УРСР. – 1971. - № 50. – ст. 375.

3. Закон України Про зайнятість населення // Відомості Верховної Ради УРСР - 1991, N 14, ст.170

4. Закон України Про зайнятість населення // Офіційний вісник України від 27.08.2012р., № 63, стор. 17.

5. Барабаш А. Т. К вопросу о понятии и правовом механизме обеспечения занятости населення / А. Т. Барабаш, Т. Г. Маркина // Пробл. законності. - 1999. - Вин. 38. - 213 с. - С. 102 - 105.

6. Бойко Ю. Розмежування правового регулювання законодавства про працю та законодавства про зайнятість населення / Ю. Бойко // Право України. - 1994. - № 10. - С. 39.

7. Дуюнова О. Правові проблеми регулювання працевлаштування інвалідів / О. Дуюнова, В. Турський // Вісн. Акад. прокуратури України. - 2006. - № 2. - С. 47 - 52.

8. Іншин М. І. Щодо правового забезпечення права на працю в умовах масового вивільнення робочої сили / М. І. Іншин // Право України. - 1998. - № 3. - С. 77 - 78.

9. Маркіна Т. Г. Окремі аспекти поняття зайнятості населення / Т. Г. Маркіна // Пробл. законності. - 1999. - Вип. 39. -С. 88-91.

10. Прилипко С. М. Правове регулювання зайнятості населення / С. М. Прилипко // Пробл. законності. - 2001. - Вип. 49. -С. 104-113.

11. Сільченко С. Трудові правовідносини з молодими спеціалістами / С. Сільченко // Право України. - 1998. -№ 9.-С. 57-58.

12. Щотова Ю. М. Працевлаштування молоді як складова інституту працевлаштування в трудовому праві України / Ю. М. Щотова // Бюл. М-ва юстиції України. - 2006. - № 1. - С. 80 - 85.

Електронні ресурси:

www.rada.gov.ua – сайт Верховної Ради України

www.nbuv.gov.ua – електронний каталог Національної бібліотеки України ім. Вернадського.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1582 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...