Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Періодичність та порядок перевірки зброї і боєприпасів



Командир роти (корабля 4 рангу) зобов’язаний:

не менше ніж один раз на місяць перевіряти наявність, стан та облік зброї та боєприпасів. Результати огляду озброєння, боєприпасів та техніки записувати до книги огляду (перевірки) озброєння, техніки та боєприпасів (додаток 11 до Статуту ВС).

Заступник командира роти з озброєння (технічної частини, старший технік, технік роти) зобов’язаний:

не менше ніж один раз на місяць перевіряти технічний стан озброєння, бойової та іншої техніки роти й проводити перевірку стрілецької зброї за номерами.

Командир взводу зобов’язаний:

не менше ніж раз на два тижні перевіряти наявність, зберігання зброї та боєприпасів і її стан.

Старшина роти зобов’язаний:

щомісяця проводити звірку книги обліку військового майна роти з книгами обліку служб військової частини та вести встановлений облік і звітність.

Перевірка організації обліку, зберігання стрілецької зброї та боєприпасів членами внутрішньо-перевірочних, постійно діючих комісій, начальниками родів військ і служб військової частини, заступниками командира військової частини здійснюється згідно з графіком проведення перевірок (інвентаризації) організації обліку, збереження стрілецької зброї та боєприпасів, який затверджується командиром військової частини та віддається наказом.

Результати перевірки організації обліку, збереження стрілецької зброї та боєприпасів обов’язково заносяться:

у підрозділах – до книги огляду (перевірки) озброєння, техніки та боєприпасів;

на складі ракетно-артилерійського озброєння – до книги огляду, перевірки наявності, стану збереження зброї та боєприпасів на складі військової частини.

При всіх перевірках зброї і боєприпасів перевіряється їх наявність, комплектність, облік, умови зберігання, порядок видачі і прийому, а також наявність печаток і правильність зберігання запасних ключів від складів (сховищ), корабельних арсеналів і погребів, кімнат, станиць, шаф і ящиків зі зброєю та боєприпасами, майстерень (ділянок) по ремонту зброї та боєприпасів, справність засобів охоронної сигналізації.

Результати перевірок заносяться в книгу огляду (перевірок) озброєння, техніки і боєприпасів, а внутрішньо-перевірочними та постійно діючими комісіями, крім того, складаються акти, на основі яких видається наказ, в якому намічаються конкретні заходи щодо усунення виявлених недоліків у найближчий термін.

Керівні документи:

- Статут Внутрішньої служби Збройних Сил України;

- Статут Гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України;

- Наказ МОУ від 29.06.2005 р. № 359 «Інструкції по організації обліку, зберігання і видачі стрілецької зброї та боєприпасів у Збройних Силах України»;

- Наказ МОУ СРСР 1986 р. «Норми забезпечення боєприпасами на мирний та воєнний час»;

- Наказ МОУ СРСР 1986 р. «Норми забезпечення бойової підготовки».





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 2631 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...