Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення та задачі ротного господарства



Ротне господарство є складовою частиною військового господарства та його кінцевою ланкою. Воно призначене для забезпечення бойової підготовки та виховної роботи роти, задоволення матеріально-побутових та культурних потреб її особового складу. Для цього за ротою закріплюється приміщення згідно зі Статутом внутрішньої служби Збройних Сил України та виділяються необхідні, кошти.

Організація та ведення ротного господарства повинні бути спрямовані на створення умов, що забезпечують зразковий внутрішній порядок, зберігання, правильне утримання та використання озброєння, бойової техніки, транспорту і майна, що є у роті, а також підтримання охайного зовнішнього вигляду військовослужбовців.

Головні завдання ротного господарства:

· підтримання у постійній боковій готовності озброєний, бойової техніки та транспорту;

· вчасне отримання та видача особовому складу роти належних матеріальних засобів та коштів;

· створення нормальних побутових умов, що сприяють успішному проведенню бойової підготовки особового складу роти;

· правильне використання, зберігання, економне витрачання призначених коштів, а також казарменого інвентарю, навчальних посібників.

Ротне господарство організовує командир роти. Він керує ротним господарством і несе відповідальність за його стан та за­безпечення особового складу належними матеріальними засобами. Помічниками та виконавцями розпоряджень командира роти з питань ведення господарства є командири взводів та старшина роти.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1316 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...