Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

На випадок пожежі в 2 мр на “____” ________200 _ р



(рекомендований)

№ з/п Обов'язки Військове звання, прізвище
1. Черговий роти: - негайно доповідає черговому військової частини й командирові роти; - викликає пожежну команду; - вживає заходів щодо гасіння пожежі; - керує евакуацією людей, зброї і майна  
3. Евакуація особового складу  
4. Евакуація зброї  
5. Евакуація майна  
6. Гасіння пожежі: - водою із пожежних кранів; - водою із умивальника; - вогнегасниками  

Примітки:

1. Військове звання та прізвище військовослужбовців, які призначаються в розрахунок, заноситься щоденно олівцем.

2. Кількість військовослужбовців, які призначаються, залежить від обсягу можливої роботи у випадку виникнення пожежі в підрозділі.

У будівлях та спорудах, які мають два поверхи і більше, у разі одночасного перебування на поверсі 25 осіб мають бути розроблені й вивішені на видних місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі (додаток 1).

Плани (схеми) евакуації включають в себе графічну та текстову частини. Графічна частина складається з поверхового або посекторного плану будівлі чи споруди. На ній зазначаються евакуаційні виходи (сходові клітини, зовнішні відкриті сходи, виходи безпосередньо назовні), маршрути руху, а також умовне графічне позначення у вигляді символів місць розміщення ручних пожежних сповіщувачів, телефонних апаратів, первинних засобів пожежогасіння (пожежного інвентарю та інструменту, вогнегасників).

У текстовій частині докладно подається порядок і послідовність евакуації, обов’язки відповідальних осіб за евакуацію, організацію системи оповіщення людей про пожежу, з якими необхідно ознайомити всіх працівників, можливість використання спеціального обладнання, а також різноманітної техніки та інженерних систем (систем димовидалення, автоматичних установок пожежогасіння, внутрішнього телефонного зв’язку, радіостанцій тощо) для організації евакуації та її успішного проведення.

План (схеми) евакуації оформлюється на аркуші розміром: по вертикалі – 30 см, по горизонталі – 42 см і вивішується в рамці під склом біля вихідних дверей на висоті 1,5 метра від підлоги.

План (схеми) евакуації підписується командиром підрозділу, узгоджується з штатним (позаштатним) начальником служби пожежної безпеки або начальником ДПД, ДПК (за їх наявності) та затверджується командиром військової частини.

На випадок відключення електроенергії чергові підрозділів, штабів, готелів, гуртожитків, лікувальних закладів, санаторіїв та інших оздоровчих закладів зі стаціонаром зобов’язані мати при собі комплект ключів від дверей евакуаційних виходів і всіх приміщень будівлі, ручні електричні ліхтарі з розрахунку один на кожного військовослужбовця (працівника), які чергують у вечірній або нічний час. Чергові зобов’язані знати кількість людей, що знаходяться в приміщеннях в нічний час, місце їх розміщення й повідомляти ці відомості по телефону у найближчий пожежний підрозділ у разі виникнення пожежі.

Не дозволяється використовувати горища, технічні поверхи й приміщення (у т.ч. венткамери, електрощитові), підвали будівель і споруд під виробничі дільниці, для зберігання продукції, устаткування, майна, меблів та інших предметів.

Двері (люки) горищ, технічних поверхів, венткамер, підвалів, електрощитових повинні утримуватися зачиненими і запечатаними. На дверях слід вказувати місця зберігання ключів. Вікна горищ, техповерхів, підвалів повинні бути засклені. На дверях (люках) горищ і підвалів вивішуються покажчики розміром: ширина 25 см, висота 10 см.

Г О Р И Щ Е Стороннім вхід заборонено Опечатано печаткою № 82. Ключі від замка зберігаються у чергового 2 механізованої роти

Щоденно у встановлений командиром військової частини час усі майстерні, сховища, склади, парки, ангари та інші виробничі приміщення перевіряються начальниками майстерень, сховищ, складів, цехів, черговими парків й особами пожежного наряду військової частини, усі помічені недоліки усуваються до закриття приміщень (сховищ), а електричні мережі відключаються за допомогою зовнішніх рубильників та опечатуються.

Підтвердженням виконання вимог пожежної безпеки в таких випадках є пожежний жетон, який вручається пожежним нарядом особі, що здає під охорону об’єкт.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 675 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...