Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організаційна структура збройних сил



У 2008 р. продовжувався плановий процес формування перспективної структури військ (сил), досягнення показників, встановлених Державною програмою роз­витку Збройних Сил України на 2006–2011 рр. та Стратегічним замислом засто­сування Збройних Сил України.

Структурне удосконалення Збройних Сил (Схеми 2-9) було спрямовано на зба­лансування потреб та можливостей військових частин, підвищення ефективності військового управління та бойових можливостей військ (сил), забезпечення наро­щування боєздатності частин і підрозділів зі складу Об’єднаних сил швидкого реагування.

Проведені протягом року організаційні заходи дали змогу:

• наростити боєздатність з’єднань, військових частин, що здійснюють захист повітряного простору;

• посилити угруповання військ (сил) в операційних зонах (за регіональним принципом);

• наростити боєздатність Об’єднаних сил швидкого реагування та Сил спеці­альних операцій до рівня, який дозволить виконати визначені завдання.

Станом на кінець 2008 р. загальна чисельність Збройних Сил становила 200 тис. осіб, у т.ч. – 149 тис. військовослужбовців.

Усього за 2008 р. скорочено 3 000 військовослужбовців. Це найнижчий показ­ник за роки незалежності України, який враховує такі чинники обмеження скоро­чення чисельності Збройних Сил:

• темпи зменшення кількості та чисельності арсеналів, баз і складів;

• темпи реалізації та конверсії вивільнених внаслідок реформування військо­вих містечок та об’єктів нерухомого майна;

• строки розроблення, випробувань та прийняття на озброєння Збройних Сил елементів автоматизованої системи управління;

• спроможність держави забезпечити соціальні гарантії військовослужбовців, які будуть звільнятися з військової служби.

Триває удосконалення структури військ (сил) за функціональним принципом. З огляду на зростаючу роль Сил негайного і швидкого реагування та Сил спеціаль­них операцій їх склад та чисельність приведені у відповідність до перспективної моделі Збройних Сил зразка 2011 р.

Протягом року у Сухопутних військах сформовано реактивний артилерійський полк, військовий коледж та центр підготовки сержантів. З метою покращення від­бору громадян для військової служби за контрактом створені територіальні цен­три комплектування військовослужбовцями за контрактом. Уточнені функції і завдання оперативних командувань з урахуванням спланованих заходів з розфор­муванням арсеналів, баз та складів.

У Повітряних Силах здійснені такі заходи:

• завершено переформування бомбардувально-роз­відувальної бригади у бригаду тактичної авіації та авіаційної бригади транспортної авіації у бри­гаду транспортної авіації;

• завершено формування Наукового центру Повітряних Сил, який підпорядковано начальнику Харківського університету Повітряних Сил;

• запроваджено централізовану систему кардового менеджменту та сформовано кадровий центр Повітряних Сил.

Для надійного прикриття важливих державних об’єктів та підвищення мобільності бригад тактич­ної авіації прийнято рішення про проведення екс­перименту з переходу бригади тактичної авіації на нову організаційну струк­туру “бригада – авіаційна база” та переозброєння бригади тактичної авіації на літаки Су-27.

У Військово-Морських Силах здійснювалися заходи, спрямовані на удоскона­лення організаційних структур органів військового управління та нарощування військ берегової оборони. Сформовано Чорноморський тренувальний центр морської піхоти та кадровий центр Військово-Морських Сил. Передислоковано управління 36-ї окремої бригади берегової оборони Військово-Морських Сил з м. Сімферополя до с. Перевальне Сімферопольського району Автономної Республіки Крим3. Завершено створення Центру матеріально-технічного забезпечення.

Структура, чисельність і бойовий склад видів Збройних Сил України на кінець 2008 р. наведені на схемах 2-9.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 675 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...