Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Удосконалення системи управління збройними силами



У 2008 р. продовжувався планомірний перехід системи управління Збройними Силами на триступеневу структуру (схема 1). Генеральний штаб здійснює стратегічне планування та оперативне керівництво військами (силами), Об’єднане оперативне командування – оперативне управління миротворчими контингентами та оперативне планування застосування Збройних Сил за визначеними ситуаціями, види Збройних Сил та Командування сил під- тримки – оперативне управління та забезпечення повсякденної діяльності підпо- рядкованих з’єднань, частин.

Триває створення Єдиної автоматизованої системи управління Збройними Силами (ЄАСУ). Визначені структури ЄАСУ, органів автоматизації управління видів Збройних Сил та військ (сил).

У 2008 р. головна увага спрямовувалася на ство­рення єдиного інформаційно-телекомунікаційного простору Збройних Сил та уніфікацію засобів авто­матизації збору і обробки інформації, передачі даних і зв’язку, інформаційно-аналітичної підтримки при­йняття рішень процесів управління та розвитку Збройних Сил, автоматизації процесів аналізу та оцінки обстановки та прийняття рішень і доведення задач до військ (сил).

Продовжувалося створення автоматизованої сис­теми управління авіацією та протиповітряною обо­роною, автоматизація процесів адміністративно-господарської діяльності Збройних Сил. Розгорнуто дослідний зразок першої черги автоматизованої сис­теми управління Об’єднаного оперативного коман­дування. Завершено виконання підготовчих заходів зі створення автоматизованих систем управління Повітряних Сил та Військово-Морських Сил.

Схема 1. Структура органів військового управління Збройних Сил,

на кінець 2008 р.

Протягом року на 10% збільшено кількість вузлів зв’язку пунктів управління, які підключені до цифрової інтегральної мережі зв’язку Збройних Сил.

Стратегічна ланка управління

У 2008 р. була продовжена робота з уточнення повноважень Міністерства оборони та Генерального штабу, створення більш ефективних механізмів формування та реалізації забезпечення державної політики у сфері оборони, здійснення військово-політичного та адміністративного управління Збройними Силами (Закон України «Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони» № 803/VІ від 25 грудня 2005 року).

Протягом року в рамках впровадження системи управління якістю, яка створюється відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001:2000 (в Україні прийнятий як ДСТУ ISО 9001-2001) (Постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Програми запровадження системи управління якістю в органах виконавчої влади” №614 від 11 травня 2006 р., “Про внесення змін до Програми запровадження системи управління якістю в органах виконавчої влади” № 548 від 18 червня 2008 р.), за результатами проведеного у 2007–2008 рр. обсте­ження діяльності структурних підрозділів централь­ного апарату Міністерства оборони та Генерального штабу було внесено зміни до структури органів вій­ськового управління.

У складі Міністерства оборони утворені депар­таменти трансформації та інформаційних техноло­гій, охорони державної таємниці, державних закупі­вель та ресурсного забезпечення.

У Генеральному штабі сформовано дві структури, які замкнули повний лан­цюжок “J”-відносин. Це Управління підготовки військ і Управління визначення потреб та організації забезпечення.

Для посилення військово-патріотичного виховання, удосконалення інформа­ційної політики сформовано Головне управління виховної та соціально-психоло­гічної роботи та Прес-службу.

Структури Міністерства оборони та Генерального штабу у 2008 р. наведені у схемах 2-9.

Схема 2. Структура Міністерства оборони.


Схема 3. Структура Генерального штабу

Схема 4. Структура Збройних Сил

Схема 5. Чисельність Збройних Сил у 2006-2011роках.

Схема 6. Організаційна структура та бойовий склад Сухопутних військ.


Схема 7. Організаційна структура та бойовий склад Повітряних Сил.

Схема 8. Організаційна структура та бойовий склад Військово-Морських Сил.


Схема 9. Оснащення Збройних Сил озброєнням та військовою технікою.

Оперативно-тактична ланка управління

У Командуванні Сухопутних військ створено Центральне управління підготовки родів військ та сформовано видову логістику. Здійснено підготовчі заходи зі створення перспективного штабу Сухопутних військ. У складі оперативних командувань сформовані відповідні територіальні управління. Органи управ­ління армійських корпусів переведено на нові штати, які також наближені до стандартів НАТО.

У Командуванні Повітряних Сил відпрацьо­вані організаційні структури та визначені функції і завдання перспективних органів військового управ­ління – штабу Повітряних Сил, Центру повітря­них операцій та центрів управління та оповіщення. Триває робота зі створення Центру повітряних опе­рацій, а також центрів управління та оповіщення у складі повітряних командувань (тактичної групи). Відбувалася практична реалізація заходів зі ство­рення автоматизованої системи управління авіацією та протиповітряною обороною.

У Командуванні Військово-Морських Сил здійсню­валися заходи зі створення перспективного штабу Військово-Морських Сил, на який будуть покладені функції адміністративного управління підготов­кою військ (сил) та територіальною обороною у межах Автономної Республіки Крим.

В Об’єднаному оперативному командуванні на базі Центру миротворчих опе­рацій та відділу міжнародного співробітництва створено Управління миротворчих операцій та міжнародного співробітництва. Під час командно-штабних навчань та тренувань у 2008 р. перевірено його здатність та готовність безпосередньо керу­вати міжвидовими угрупованнями військ (сил).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 2323 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...