Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні вимоги організації технічного сервісу машин



Організація технічного сервісу машин передбачає:

- планування строків його проведення

- підбір виконавців кожного виду робіт

- визначення місця та режиму їх роботи

- вибір необхідного обладнання та порядок його використання

- встановлення способів контролю

- розробку заходів матеріального та морального стимулювання

- економічну та адміністративну відповідальність за результати роботи

техніки і людей.

Крім вказаних поточних питань, безпосередньо пов’язаних з технічним обслуговуванням МТП, спеціалістам інженерно-технічної служби доводиться постійно вирішувати перспективні питання і проблеми^ пов'язані з розвитком виробничо-технічної бази, підготовкою, підвищенням кваліфікації та атестації ремонтно-обслуговуючого персоналу, дотриманням вимог охорони праці, створенням відповідних соціально-побутових умов на виробництві. Технологія ТО тракторів та інших машин передбачає обов’язкову перевірку стану окремих вузлів, спряжень і деталей та виконання регулювальних або ремонтних робіт.

Кожна машина має індивідуальні особливості щодо швидкості спрацювання деталей і порушення регулювань, тобто виникнення поступових відказів. Тому, зупиняючи машини через певні відрізки часу для ТО, можна бути впевненим, що навіть машини однієї марки мають різний технічний стан. Проте відповідно до технології ТО їх не розрізняють за величиною спрацювання. Різницю виявляють лише під час обслуговування, визначаючи технічний стан машини за допомогою діагностування, а після цього визначають необхідних регулювань і ремонтних робіт.

Особливу увагу слід звернути: на визначення місця виконання технологічних операцій технічного сервісу в структурі ремонтно-обслуговуючої бази; на ступінь участі ремонтно-обслуговуючих підприємств; на вибір організаційних форм виконання технічного обслуговування.

Технічне обслуговування тракторів і машин конкретних марок необхідно здійснювати відповідно до інструкцій з експлуатації та нормативно-технічної документації, а проведення сезонних технічних обслуговувань (весна-літо), (осінь-зима) необхідно поєднувати з проведенням чергових періодичних операцій технічного обслуговування.

Перевіряти параметри технічного стану складових частин трактора, або машини конкретної марки потрібно із застосуванням контрольно-діагностичного обладнання. Необхідно вказувати також, що за результатами перевірок слід проводити регулювання (відновлення параметрів), якщо фактичне значення їх перевищує допустимі відхилення, вказані в нормативно-технічній документації.

Особливу увагу слід акцентувати на порядок щоденного обліку наробітку, тракторів і машин, наростаючим підсумком з початку експлуатації нового або капітально відремонтованого трактора чи машини. Для ведення обліку напрацювання до ТО і ремонтів на кожний трактор видається спеціальний талон, згідно якого виконується заправка паливом.

Технічне обслуговування тракторів, автомобілів та сільськогосподарських машин виконується силами і засобами сільськогосподарських підприємств, а за окремими марками машин і тракторів сервісними центрами технічного сервісу.

Вказати на ступінь участі ремонтно-обслуговуючих підприємств в технічному обслуговуванні та які чинники на нього впливають.

Вказати на найбільш прогресивні і економічні форми обслуговування машино-тракторного парку для умов, зазначеного в темі, сільськогосподарського підприємства.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 551 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...